Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Το Oruc Reis πλέει στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Το Oruc Reis πλέει στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο

Η Αγκυρα επιμένει στη ρητορική της πρόκλησης και δεν δείχνει διατεθημένη να κάνει πίσω σε αυτή την τακτική, καθώς το Oruc Reis πλέι σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελλόριζο.

Δίπλα του παραμένει ο στολίσκος υποστήριξης αποτελούμενος από τα βοηθητικά πλοία Ataman και Cengiz Han, αλλά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Αν και το Oruc Reis εξακολουθεί να έχει κλειστούς τους πομπούς του εδώ και 4 ώρες, φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει ότι θα στρίψει. Η στροφή που αναμένεται να πραγματοποιήσει, πάντα βάσει τις πορείας που ακολουθεί τις τελευταίες μέρες, θα είναι βόρεια βορειοδυτική, οπότε θα επιστρέψει προς το νότιο τμήμα της NAVTEX.

Αν τελικά ακολουθήσει αυτή την πορεία εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 10-11 μίλια από το Καστελόριζο.

Υπενθυμίζεται πως βάσει της NAVTEX που είχαν εκδώσει οι Τούρκοι στις 11 Οκτωβρίου, το Oruc Reis θα προχωρήσεις σε σεισμικές έρευνες μέχρι τις 22 Οκτωβρίου σε μια ζώνη μέχρι 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο.

 

https://twitter.com/NavLabyrinth/status/1318431848297598976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1318431848297598976%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Foruc-reis-12-naytika-milia-apo-kastellorizo

 

Κοντά στα τουρκικά πλοία βρίσκονται πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Η διπλωματική απάντηση της Ελλάδας

Από την ελληνική πλευρά συνεχίζονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για την καταγγελία των τουρκικών προκλητικών ενεργειών.

                                             

Σε αυτό το πλαίσιο, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Oliver Varhelyi υπογραμμίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς, με την υιοθέτηση μη προβλεπομένων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων, την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας και γι αυτό ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS