O Zελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν - «Χρειάζομαι πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο» - «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα

O Zελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν - «Χρειάζομαι πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο» - «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα

Στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκαναν πρόταση οι ΗΠΑ προκειμένου να τον φυγαδέψουν από το Κίεβο, αλλά εκείνος την απέρριψε, σύμφωνα με αναφορά του Associated Press. 

«Ο πόλεμος είναι εδώ. Χρειάζομαι πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο», απάντησε ο Ζελένσκι σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, με γνώση της συνομιλίας». Η ίδια πηγή περιέγραψε τον Ζελέσκι ως αισιόδοξο. 

Ο ρωσικός στρατός έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία και περικύκλωσαν ενώ παράλληλα εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές σε πόλεις και σε στρατιωτικές βάσεις σει διάφορα μέρη της χώρας. 

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι μαζί με υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι δεν έχουν εγκαταλείψει το Κίεβο. Έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα, καθώς εκτίμησε ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο μέσα στις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του, Αλεξέι Αρεστόβιτς, είχε αναφέρει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει για εκεχειρία, τονίζοντας ότι σήμερα το πρωί θα ξεκαθαρίσει πότε και που θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι παραμένει ακόμη ασαφές, το εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συμφωνήσει να γίνει διαμεσολαβητής.

Νέο βίντεο από Ζελένσκι

Νέο βίντεο από τους δρόμους του Κιέβου «ανέβασε» νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ξεκαθαρίζοντας πως ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να μάχεται και δεν σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα. 

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση», είπε. 

Και συνέχισε: «Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ