Ο Ρίσι Σούνακ αναβάθμισε το ηλεκτρικό δίκτυο για χάρη της... θερμαινόμενης πισίνας του

Ο Ρίσι Σούνακ αναβάθμισε το ηλεκτρικό δίκτυο για χάρη της... θερμαινόμενης πισίνας του

Η ενεργειακή κατανάλωση της νέας, ιδιωτικής θερμαινόμενης πισίνας του Ρίσι Σούνακ είναι τόσο υψηλή, που χρειάστηκε να αναβαθμιστεί το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις της σε ρεύμα, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Ενώ πολλοί Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και προσπαθούν να περιορίσουν την κατανάλωσή τους, σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Βόρειου Γιόρκσαϊρ τοποθετήθηκε πρόσφατα επιπλέον εξοπλισμός, με στόχο την αύξηση της ισχύος από το Εθνικό Δίκτυο στο σπίτι της εκλογικής περιφέρειας του πρωθυπουργού.

Ο εξοπλισμός αυτός, όπως επισημαίνει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, τοποθετήθηκε μετά την κατασκευή μιας νέας θερμαινόμενης πισίνας, ενός γυμναστηρίου και ενός γηπέδου τένις στους χώρους του αρχοντικού που μένει ο Σούνακ τα Σαββατοκύριακα. Οι μηχανικοί έπρεπε να εγκαταστήσουν αρκετά πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού και να δημιουργήσουν μια νέα σύνδεση με το Εθνικό Δίκτυο που διασχίζει ανοιχτά χωράφια.

Ο Σούνακ θα αναλάβει προσωπικά το κόστος των εργασιών αναβάθμισης του δικτύου - που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες λίρες - και φυσικά το μόνιμο κόστος της κατανάλωσης ρεύματος από τη θερμαινόμενη πισίνα.

Οι εργασίες κατασκευής της ιδιωτικής πισίνας του Σούνακ, με μήκος 12 μέτρα, ολοκληρώθηκαν ακριβώς τη στιγμή που πολλά δημοτικά λουτρά και πισίνες εξαναγκάζονται, λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους. Αυτή την εβδομάδα, η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι αρμόδια για τα αθλήματα και τον πολιτισμό κάλεσε την κυβέρνηση να προσφέρει επιπλέον βοήθεια στα κολυμβητήρια στον προσεχή προϋπολογισμό, επισημαίνοντας ότι 350 από αυτά έκλεισαν ή μείωσαν το ωράριό τους λόγω του ενεργειακού κόστους.

Μόλις τον περασμένο μήνα, οι υπεύθυνοι μιας πισίνας κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού δήλωσαν ότι θα περιορίσουν την πρόσβαση του κοινού λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τερματίσει το πρόγραμμα στήριξης των λογαριασμών ενέργειας, αν και υπάρχει πιθανότητα προσωρινής παράτασης που θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS