Ο Ελον Μασκ βγάζει στο σφυρί το τελευταίο του σπίτι -Γιατί ξεπούλησε όλα τα ακίνητά του

Ο Ελον Μασκ βγάζει στο σφυρί το τελευταίο του σπίτι -Γιατί ξεπούλησε όλα τα ακίνητά του

Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να πουλήσει και το τελευταίο σπίτι που έχει στην ιδιοκτησία του κάνοντας πράξη τη δέσμευση του.

Ο ιδρυτής της Tesla πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να πουλήσει όλα τα ακίνητα που έχει το όνομά του. Τότε είχε δικαιολογήσει αυτή την απόφαση λέγοντας ότι δεν θέλει να δέχεται άλλες επικρίσεις για την περιουσία του.

Το τελευταίο σπίτι που έχει στην κατοχή του ο Έλον Μασκ βγήκε στην αγορά προς πώληση για 37,5 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκκεντρικός CEO νοικιάζει αυτό το ακίνητο για διάφορες εκδηλώσεις.

Ο ίδιος ο Μασκ γνωστοποίησε την είδηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter. Μάλιστα έγραψε ότι είναι προτιμότερο το σπίτι να καταλήξει σε μια μεγάλη οικογένεια που θα επιλέξει να ζει εκεί.

 

Τα σπίτια που "ξεφορτώθηκε" ο Μασκ
Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος έκανε την αρχή τον Ιούνιο του 2020. Τότε είχε πουλήσει ένα αρχοντικό στην περιοχή Bel Air του Λος Άντζελες για 29 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπίτι διαθέτει βιβλιοθήκη, κήπο, γκαράζ που χωράει πέντε αυτοκίνητα, σουίτα για τους επισκέπτες, θέα στον ωκεανό και την πόλη, αλλά και πολλές άλλες ανέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι Μασκ βγήκε κερδισμένος από την πώληση του σπιτιού καθώς το 2013 το είχε αγοράσει για 17 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Οκτώβριο του 2020 πούλησε ένα άλλο σπίτι που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση με το αρχοντικό του. Μάλιστα τότε έλεγε ότι το σπίτι αυτό είναι ιδιαίτερο για εκείνον καθώς στο παρελθόν άνηκε στον θρυλικό ηθοποιό Gene Wilder.

Στην πραγματικότητα ήταν ένα μεγάλο κτήμα με πολλά διαμερίσματα πολυτελείας και σύμφωνα με τον Μασκ έζησε για ένα μικρό διάστημα σε ένα από αυτά πριν προχωρήσει στην πώληση του ακινήτου.

Πριν τη δημόσια δέσμευσή του, ο Μασκ είχε πουλήσει και άλλες κατοικίες που είχε στο όνομά του. Τον Αύγουστο του 2019 πούλησε το πρώτο του μεγάλο σπίτι στο Λος Άντζελες για 4 εκατομμύρια δολάρια.

Στο στόχαστρο για τους φόρους...ψίχουλα ο Μασκ
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Έλον Μασκ βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιτίας ενός δημοσιεύματος που ανέφερε ότι πλήρωσε ελάχιστα χρήματα για φόρο εισοδήματος σε σχέση με την τεράστια περιουσία του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μασκ δεν πλήρωσε φόρους το 2018, ενώ το 2017 και το 2015 πλήρωσε λιγότερα από 70.000 δολάρια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ