Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο – «Όχι» στην ομοσπονδιακή λύση

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο – «Όχι» στην ομοσπονδιακή λύση

Προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στη «φιέστα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που διοργάνωσε το ψευδοκράτος. Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση» τον «Αττίλα», ενώ παράλληλα δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο λύσης στη βάση ενός ομόσπονδου κράτους.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της φιέστας του κατοχικού καθεστώτος για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

«Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους» υποστήριξε ακόμα ο Ερντογάν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ