Αποκαλύψεις «βόμβα» για τον Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλούσε Kung Flu τον κορωνοϊό, ήθελε να μολυνθεί live στην τηλεόραση

Αποκαλύψεις «βόμβα» για τον Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλούσε Kung Flu τον κορωνοϊό, ήθελε να μολυνθεί live στην τηλεόραση

«Χειροβομβίδες» κατά του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να πετάξει ο πρώην σύμβουλός του Ντόμινικ Κάμινγκς, υποστηρίζοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός - με τον οποίο είναι εδώ και μήνες στα μαχαίρια - υποτιμούσε την απειλή του κορωνοϊού, τον αποκαλούσε “Kung Flu” και ήθελε να μολυνθεί live στην τηλεόραση για να αποδείξει στον κόσμο ότι δεν πρέπει να φοβάται.

Στην τετράωρη κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που ερευνά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση ο Κάμινγκς θα κατηγορήσει σύμφωνα με τη Daily Mail τον Τζόνσον ότι ευθύνεται για «χιλιάδες θανάτους» επειδή καθυστέρησε να επιβάλει δεύτερο lockdown όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας σάρωσε τη Βρετανία τον περασμένο χειμώνα κι ότι άργησε να αντιδράσει επειδή βρισκόταν σε «παρατεταμένες διακοπές» με τη σύντροφό του και μέλλουσα σύζυγό του Κάρι Σίμοντς τον Φεβρουάριο του 2020.


Βουλευτές των Τόρηδων αναμένεται να κατηγορήσουν τον Κάμινγκς ότι επιδιώκει να πάρει «εκδίκηση» για την καρατόμησή του από τον Τζόνσον τον περασμένο Νοέμβριο μετά την ήττα σε μάχη ισχύος με την Σίμοντς, αλλά οι Εργατικοί θα αξιοποιήσουν τις καταγγελίες του ως πρόσθετη απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να σώσει ζωές.

Τι θα ισχυριστεί ο Κάμινγκς για τον Τζόνσον
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail ο Κάμινγκς θα υποστηρίξει ότι ο Τζόνσον:

  • Διαφωνούσε με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας θεωρώντας ότι «σκοτώνει μόνον 80χρονους»
  • Έλεγε «όχι άλλα γ@μ...ένα lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες»
  • Είχε πει ότι μετάνιωσε που «εξωθήθηκε» να επιβάλει lockdown επειδή «οι οικονομικές συνέπειες ήταν καταστροφικότερες από τις απώλειες ζωών»


Τον χαρακτηρισμό “Kung Flu” για τον κορωνοϊό είχε χρησιμοποιήσει πρώτος ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούνιο, όταν η πανδημία δεν είχε πλήξει ακόμη μ’ όλη της την ισχύ της ΗΠΑ, αλλά είχε προκαλέσει ήδη τον θάνατο 40.000 ατόμων στη Βρετανία. Έντονες αντιδράσεις αναμένεται, όμως, να προκαλέσει και ο ισχυρισμός του Κάμινγκς ότι ο Τζόνσον ήθελε να μολυνθεί σκόπιμα με τον κορωνοϊό για να καθησυχάσει τους Βρετανούς. Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Τζόνσον ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να είχε πει «θα καλέσω τον Κρις Γουίτι (Αρχίατρο της Αγγλίας) να μου κάνει ένεση με τον ιό σε ζωντανή αναμετάδοση από την εθνική τηλεόραση για να δουν όλοι ότι δεν είναι κάτι π ου πρέπει να φοβούνται». Ο Τζόνσον είχε καταλήξει στην εντατική τον περασμένο Απρίλιο, όταν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS