Λαβρόφ: Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε επιθετικό παίκτη

H Ρωσία έχει «σοβαρές αμφιβολίες» ως προς το κατά πόσον θα ήταν ακίνδυνη μια ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, που διεξήχθη στη Ντουσάνμπε του Τατζικιστάν, η ρωσική πλευρά ενημέρωσε λεπτομερώς τους εταίρους για τις εξελίξεις ως προς την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι απολύτως απαράδεκτες ενέργειες της Δύσης σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ως προς την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση. Μιλήσαμε λεπτομερώς για το πώς έχουν τα πράγματα», ανέφερε ο Λαβρόφ.

Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε επιθετικό παίκτη και η Ρωσία έχει σοβαρές αμφιβολίες ως προς το κατά πόσον «ακίνδυνη» θα ήταν η ενδεχόμενη ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε επιπλέον ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και σε πρόφατα γεγονότα στη Λιθουανία, λέγοντας ότι όσα συμβαίνουν εκεί, και ως προς τη μεταχείριση των σοβιετικών μνημείων, αψηφούν τη λογική.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS