Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Μ. Βρετανία

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Μ. Βρετανία

Η Μάργκαρετ Κίναν, 90 χρονών, από το Ενισκίλεν στη Βόρεια Ιρλανδία είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο εμβολιασμός της 90χρονης ανοίγει τον κύκλο των μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία η οποία έγινε η πρώτη της Δύσης που ενέκρινε το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech και η πρώτη που εκκινεί σήμερα τους εμβολιασμούς σε μια εκστρατεία που το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS) χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη καμπάνια εμβολιασμού στην ιστορία του.

Η Μάργκαρετ Κίναν, η οποία γίνεται 91 χρονών την επόμενη εβδομάδα, χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων».

 

https://twitter.com/BBCBreaking/status/1336209266768752641?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1336209266768752641%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.naftemporiki.gr%2Fstory%2F1667230%2Fksekinisan-oi-emboliasmoi-sti-m-bretania

«Νιώθω προνομιούχα που είμαι το πρώτο άτομο που εμβολιάζεται κατά του Covid-19. Είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω γιατί ο εμβολιασμός σημαίνει ότι επιτέλους μπορώ να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το επόμενο έτος και αφού πέρασα μόνη μου ένα ολόκληρο χρόνο», εξήγησε ευχαριστώντας το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος της Βρετανίας (NHS). Μάλιστα η 90χρονη προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί λέγοντας πως «αν μπορώ εγώ στα 90 να το κάνω, τότε μπορείτε και εσείς».

Η Κίναν έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο της στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας σήμερα το πρωί στις 08:31 (ώρα Ελλάδας).

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατ. δόσεις του εμβολίου, που της επιτρέπει να προφυλάξει 20 εκατ. ανθρώπους, με δύο δόσεις να είναι απαραίτητες με διαφορά τριών εβδομάδων.

Πρώτοι στη λίστα για την χορήγηση του εμβολίου βρίσκονται οι τρόφιμοι και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας κι οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών και έπειτα θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί.

Στην εκστρατεία λαμβάνουν μέρος σε πρώτη φάση πενήντα νοσοκομεία τα οποία έχουν ξεκινήσει να κλείνουν ραντεβού με τους πρώτους πολίτες ενώ παράλληλα βρίσκονται σε επικοινωνία με τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων για την οργάνωση των εμβολιασμών που τα αφορούν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ