Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την 14ημερη καραντίνα στους ταξιδιώτες στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την 14ημερη καραντίνα στους ταξιδιώτες στη Βρετανία

Την εφαρμογή μέτρων στα σύνορα της Βρετανίας για τους ξένους επισκέπτες, όπως μία διαδικασία εξέτασης για τον κορωνοϊό, αντί της καραντίνας, υποστήριξε ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κιερ Στάρμερ, σε συνέντευξή του.

Στο θέμα της ισχύος της καραντίνας από σήμερα, ο Στάρμερ επέκρινε την κυβέρνηση για ασυνέπεια και αργοπορία και χαρακτήρισε το μέτρο αυτό ως «ανούσιο», τη δεδομένη στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες αίρουν τις δικές τους καραντίνες.

Και η σκιώδης υπουργός Οικονομικών Άνελις Ντοντς, υποστήριξε σε άλλη συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC ότι το κόμμα της θα ήθελε να δει τα στοιχεία που επικαλείται η κυβέρνηση για να επιβάλει αυτή τη στιγμή το μέτρο, αντί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές όπως το σύστημα εξέτασης και ιχνηλάτησης.

Κατά της βρετανικής κυβέρνησης και η TUI

Ο διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού ομίλου TUI για την Βρετανία και την Ιρλανδία, Άντριου Φλίνθαμ, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το μέτρο της καραντίνας θα επιφέρει μακροχρόνια ζημία στην τουριστική βιομηχανία και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να επιτραπεί στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις πτήσεις για ταξίδια, όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. «Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αναθεωρηθεί η ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών και να αποφασίσει για τις εναλλακτικές που θα εφαρμόσει αντί της γενικευμένης καραντίνας, όπως για παράδειγμα οι αερογέφυρες» είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Χίθροου, Τζον Χόλαντ Κέι, δεν θα αμφισβητήσει το γεγονός ότι επιβάλλεται το μέτρο για λόγους δημόσιας ασφάλειας της υγείας, ούτε τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αλλά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εκπόνηση ενός σχεδίου για το άνοιγμα των συνόρων μέχρι το τέλος του Ιουνίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τρεις αεροπορικές στρέφονται ενάντια στη κυβέρνηση

Οι τρεις αεροπορικές εταιρίες (η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG, η Ryanair και η Easy Jet) ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θέσει σε ισχύ την 14ήμερη καραντίνα στους ξένους επισκέπτες που φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι παράλογο και άδικο. Στον νομικό ισχυρισμό τους υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι σκληρότερο από αυτά που εφαρμόζονται εκεί όπου υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι και επιβάλλει μεγαλύτερους περιορισμούς στις αφίξεις από ό,τι στους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από Covid-19. Επίσης ισχυρίζονται ότι οι κανόνες, όπως έχουν γνωστοποιηθεί, φαίνεται να ισχύουν μόνο για την Αγγλία, ενώ όσοι φτάνουν στην Σκοτία, την Ουαλία και την βόρεια Ιρλανδία δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες ποινές. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS