Κίνα: Στους 36 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σαγκάη - Οι 11 εξ' αυτών κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο

Κίνα: Στους 36 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σαγκάη - Οι 11 εξ' αυτών κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο

Άλλοι έντεκα ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Σαγκάη τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε η Επιτροπή Υγείας της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας.

Ο απολογισμός του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον εμπορικό κόμβο, το μεγαλύτερο μέρος μέρος του οποίου εξακολουθεί να τελεί σε lockdown, έφθασε έτσι τους 36 νεκρούς. Οι αρχές στη μητρόπολη 25 εκατομμυρίων κατοίκων επιβεβαίωσαν 1.931 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις οποίες εκδηλώθηκαν συμπτώματα και 15.698 ασυμπτωματικές.

Η έξαρση της πανδημίας στη Σαγκάη χαρακτηρίζεται η σοβαρότερη στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση, στα τέλη του 2019.

Παράλληλα όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC οι κινεζικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μετακινήσεις ολόκληρων κοινοτήτων και ειδικότερα όσους είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. Το βρετανικό δίκτυο επισημαίνει πως η Σαγκάη χρησιμοποιεί μία νέα μέθοδο προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων Covid 19, που δεν είναι άλλη από την εκκένωση των περιοχών.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τοπικοί αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος σε μια περιοχή βόρεια της πόλης έδωσαν επίσημη εντολή για τη μεταφορά των κατοίκων σε εγκαταστάσεις μαζικής απομόνωσης, σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το σχέδιο πρέπει μετακινηθούν από τα σπίτια τους στο Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου θα παραμείνουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως από τη μετακίνηση μπορούν να εξαιρεθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ