Οι Κινέζοι κατασκευάζουν πιστό αντίγραφο του Τιτανικού -Στα 150 δολάρια το κόστος διανυκτέρευσης για το κοινό [εικόνες & βίντεο]

Οι Κινέζοι κατασκευάζουν πιστό αντίγραφο του Τιτανικού -Στα 150 δολάρια το κόστος διανυκτέρευσης για το κοινό [εικόνες & βίντεο]

Για εκείνους που αναρωτιούνται πώς θα ήταν να είσαι επιβάτης στον Τιτανικό, ένα θεματικό πάρκο στην Κίνα ετοιμάζεται να προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η ναυπήγηση ενός τεράστιου αντιγράφου του θρυλικού υπερωκεάνιου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην κομητεία Νταγίνγκ της επαρχίας Σετσουάν της Κίνας. Το Romandisea Titanic θα έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με τον Τιτανικό (269,06 μ. μήκος και 28,19 μ. πλάτος) και σύντομα οι τουρίστες θα μπορούν να απολαύσουν μια διανυκτέρευση εκεί.

 

Ο κύριος υποστηρικτής του project εμπνεύστηκε την αναδημιουργία του διάσημου κρουαζιερόπλοιου από την ταινία «Τιτανικός» του 1997, που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία ανά την υφήλιο, αλλά και στην Κίνα. Το αυθεντικό υπερωκεάνιο δεν επιβεβαίωσε τη φήμη του «αβύθιστου», που του είχαν δώσει οι ιδιοκτήτες, καθώς στο παρθενικό του ταξίδι το 1912 κατέληξε στον βυθό του Ατλαντικού μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 1.500 ζωές. Ο επενδυτής Σου Σαοτζούν είπε ότι η επιθυμία του είναι με το αντίγραφο να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του Τιτανικού. «Ελπίζω το πλοίο αυτό να βρίσκεται ακόμη εδώ σε 100 ή 200 χρόνια. Φτιάχνουμε ένα μουσείο για τον Τιτανικό».

Πάνω από 100 εργάτες εργάζονταν επί έξι χρόνια -περισσότερα απ’ ό,τι για τη ναυπήγηση του αυθεντικού Τιτανικού- για την κατασκευή του πλοίου, ενώ χρειάστηκαν και 23.000 τόνοι χάλυβα, με το κόστος να αγγίζει τα 153,5 εκατ. δολάρια.

Τα πάντα πάνω στο πλοίο, από την τραπεζαρία μέχρι τις πολυτελείς καμπίνες, ακόμη και τα πόμολα στις πόρτες, είναι εμπνευσμένα από τον αυθεντικό Τιτανικό.

 

Το Romandisea Titanic θα αποτελεί το επίκεντρο του θεματικού πάρκου στην επαρχία Σετσουάν σε απόσταση άνω των 1.000 χλμ. από τη θάλασσα, που περιλαμβάνει κι ένα αντίγραφο του λιμανιού του Σαουθάμπτον, όπως το παρουσίασε ο Τζέιμς Κάμερον στην επική του ταινία πριν από 24 χρόνια. Τα μεγάφωνα των λεωφορείων που ξεναγούν τους επισκέπτες παίζουν διαρκώς το «My Heart Will Go On» της Σελίν Ντιόν, ενώ η διανυκτέρευση στο υπερωκεάνιο στοιχίζει περίπου 150 δολάρια. Όπως λέει ο Σου, η προσθήκη μιας αυθεντικής ατμομηχανής στο πλοίο θα δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκονται πραγματικά στη θάλασσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ