Κιμ Γιονγκ Ουν: Συντετριμμένος κήδεψε τον μέντορά του εν μέσω της έξαρσης κορωνοϊού

Κιμ Γιονγκ Ουν: Συντετριμμένος κήδεψε τον μέντορά του εν μέσω της έξαρσης κορωνοϊού

O Χιον Τσολ-Χάε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ήταν στρατάρχης του Κορεάτικου Λαϊκού Στρατού και πιστεύεται ότι έπαιξε καίριο ρόλο στην προετοιμασία του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναλάβει την εξουσία, πριν από τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στα τέλη του 2011.

H σημασία που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη φαίνεται από τον επίσημο τόνο της τελετής, αλλά και από την απόφασή του να σηκώσει το φέρετρο και να ρίξει χώμα στον τάφο του στρατάρχη.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε ότι «πάρα πολλοί» στρατιώτες και πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη θλίψη τους κατά τη μεταφορά του φερέτρου στο νεκροταφείο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε στην κηδεία ότι το όνομα του Χιον Τσολ-χάε θα διατηρηθεί στη μνήμη μαζί με του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του σε τελετή προς τιμής του Χιον.

Την περίοδο αυτή η πιο απομονωμένη δικτατορία του κόσμου εξακολουθεί να δίνει μάχη με το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Πιονγκγιάνγκ κάνουν λόγο για μείωση των «κρουσμάτων πυρετού» στη χώρα, κάτι που αμφισβητείται έντονα από τη διεθνή κοινότητα.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποχαιρετά τα τον Χιον Τσολ-χάε στην κηδεία χωρίς να φοράει μάσκα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αξιωματούχους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS