Καντέρ: Ο Ερντογάν κάνει τζαμί την Αγία Σοφία για να κερδίσει ψήφους

Καντέρ: Ο Ερντογάν κάνει τζαμί την Αγία Σοφία για να κερδίσει ψήφους

Ο Ενές Καντέρ τοποθετήθηκε για το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Ο γνωστός Τούρκος μπασκετμπολίστας, που κατακρίνει ανοιχτά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρωτήθηκε για το θέμα σε μία μίνι συνέντευξη που έδωσε στον Alpha, λέγοντας πως η μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί, γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες», είπε αρχικά ο Καντέρ.

«Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023», συνέχισε.

Καντέρ: Με την Αγία Σοφία κάνει ένα μεγάλο πολιτικό σόου
Ο Καντέρ θεωρεί πως ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις ήττες στις δημοτικές εκλογές, σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, βλέπει ότι μειώνονται οι υποστηρικτές του και χρησιμοποιεί την θρησκεία ως μέσο για να τους κερδίσει και πάλι.

«Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω. Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό σόου», συνέχισε ο άσος των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος μάλιστα είπε το δικό του «ευχαριστώ» στους Ελληνες «που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS