Qatargate: Παραμένει στη φυλακή ο Μαρκ Ταραμπέλα -Μόνος προφυλακισμένος μαζί με Καϊλή

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή ο Μαρκ Ταραμπέλα -Μόνος προφυλακισμένος μαζί με Καϊλή

Ο ευρωβουλευτής κατηγορείται από τη βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία για εικαζόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ταραμπέλα ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς.

Όπως είναι γνωστό, μαζί με τον Ταραμπέλα, για την υπόθεση αυτή έχουν κατηγορηθεί, επίσης, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής και ιδρυτής της ΜΚΟ «Fight Impunity», η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο σύντροφός της και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς επίσης και οι λομπίστες Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα και Λούκα Βινσεντίνι, πρώην γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Ταραμπέλα και Καϊλή παραμένουν οι μόνοι προφυλακισμένοι για το σκάνδαλο του Qatargate
Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη στις 11 Φεβρουαρίου 2023, δύο μήνες μετά τους άλλους κατηγορουμένους.

Ο Λούκα Βισεντίνι αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος μετά την ανάκρισή του, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου αφέθηκε ελεύθερος και ο Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι εξασφάλισε στις 23 Φεβρουαρίου τη μετατροπή της κράτησής του σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Επιπλέον, ο Παντσέρι δήλωσε «μετανοημένος» στις 17 Ιανουαρίου και έτσι ανέλαβε να συνεργαστεί ενεργά με τις Αρχές, παραδεχόμενος ότι έλαβε χρήματα από το Κατάρ για να ευνοήσει τη χώρα αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Μαρκ Ταραμπέλα, υποστηρίζοντας ότι του έδωσε ένα ποσό περίπου 140.000 ευρώ για τη «βοήθειά» του σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ