Ισραήλ: «Πρώτα ο πόλεμος» στον προϋπολογισμό

Ισραήλ: «Πρώτα ο πόλεμος» στον προϋπολογισμό

Ο προϋπολογισμός του Ισραήλ για το 2024 θα είναι δομημένος ώστε να επικεντρώνεται στον πόλεμο, προβλέποντας τις απαραίτητες παραχωρήσεις για την επέκταση της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Αυτό δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg Radio, ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ.

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε είναι να επεκτείνουμε την κυβέρνηση ενότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου και μετά τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το 2024, δομούμε πραγματικά τον προϋπολογισμό ώστε να επικεντρωθούμε στον πόλεμο και την οικονομική ανάπτυξη αμέσως μετά. Θα κάνουμε τις υποχωρήσεις που χρειάζονται για να είναι όλοι ευχαριστημένοι», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ αναμένεται να δημοσιεύσει τις επόμενες ημέρες το νέο προϋπολογισμό της χώρας, εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα που έχει εξελιχθεί πιο δαπανηρός από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Οι αμφιλεγόμενες δαπάνες που προβλέπονται για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως η χρηματοδότηση για υπερορθόδοξα σχολεία και η ανάπτυξη εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχουν πυροδοτήσει ένοντες συζητήσεις σχετικά με το εάν πρέπει να περιοριστούν αυτές οι ενέργειες για να δημιουργηθεί χώρος για χρηματοδότηση πολέμου.

«Στον πόλεμο, θα μας κοστίσει 2 έως 3% του ΑΕΠ, κάτι που το Ισραήλ θα μπορούσε σχετικά εύκολα να διαχειριστεί», δήλωσε ο Μπαρκάτ, μέλος του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου και πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ. Υποβάθμισε επίσης τις ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με το οικονομικό τίμημα που είναι διατεθειμένο να πληρώσει το Ισραήλ για τον πόλεμο.

«Αν δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρκάτ. «Γι’ αυτό είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε όλα όσα χρειάζεται για να επαναφέρουμε την ασφάλεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ