Ισραήλ: Ανοίγει ξανά τις πύλες του σε ταξιδιώτες που έχουν ανοσία

Ισραήλ: Ανοίγει ξανά τις πύλες του σε ταξιδιώτες που έχουν ανοσία

Από τις 9 Ιανουαρίου, το Ισραήλ θα δέχεται ξένους που θεωρείται πως έχουν ανοσία στην Covid-19 και προέρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αίροντας εν μέρει την απαγόρευση της εισόδου ξένων που είχε επιβληθεί στα τέλη Νοεμβρίου ως απάντηση στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ταξιδιώτες από 199 χώρες, τις οποίες το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει «πορτοκαλί», θα πρέπει να αποδεικνύουν πως είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και θα υποβάλλονται σε τεστ PCR πριν και μετά την άφιξή τους στο Ισραήλ.

Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Αυστραλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία. Το υπουργείο Υγείας έχει επίσης συστήσει η Νότια Αφρική, η Νιγηρία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και ο Καναδάς, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των 16 χωρών που χαρακτηρίζονται «κόκκινες» ή υψηλού κινδύνου Covid-19, να μετατραπούν σε «πορτοκαλί».

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε χθες, Κυριακή, σε τηλεοπτική ομιλία του πως το Ισραήλ θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα να χαλαρώνει τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια, παρότι συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αιθιοπία, η Τανζανία, το Μεξικό, η Ελβετία και η Τουρκία παραμένουν στην κόκκινη λίστα του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο. Οι επισκέπτες απ' αυτές τις χώρες θα χρειάζονται εκ των προτέρων ειδική άδεια από μια ισραηλινή επιτροπή για να εισέλθουν στη χώρα.

Το Ισραήλ απαγόρευσε τα περισσότερα ταξίδια προς και από τις «κόκκινες» χώρες -που αρχικά βρίσκονταν όλες στο νότιο τμήμα της Αφρικής- στις 25 Νοεμβρίου, μετά τον πρώτο εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS