Ιράν - Μπορέλ: Να συμφωνήσουν πολιτικά Ουάσινγκτον και Τεχεράνη στο κείμενο για τα πυρηνικά

Ιράν - Μπορέλ: Να συμφωνήσουν πολιτικά Ουάσινγκτον και Τεχεράνη στο κείμενο για τα πυρηνικά

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι κατατέθηκε ένα τελικό κείμενο σε σχέση με τη συμφωνία για το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), καθώς τελείωσαν οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον στη Βιέννη που είχαν στόχο την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

"Αυτό που μπορούσε να τεθεί υπό διαπραγμάτευση, τέθηκε υπό διαπραγμάτευση και τώρα περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο. Ωστόσο, πίσω από κάθε τεχνικό θέμα και κάθε παράγραφο υπάρχει μια πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί στις πρωτεύουσες", έγραψε ο Μπορέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

"Εάν οι απαντήσεις είναι θετικές, τότε μπορούμε να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία".

Η Τεχεράνη εξετάζει το «τελικό κείμενο»

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι "το Ιράν δεν είναι στο στάδιο να μιλά για οριστικοποίηση της συμφωνίας για το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ)... Δώσαμε τις αρχικές μας εκτιμήσεις επί των προτάσεων που έκανε η ΕΕ. Το Ιράν θα μεταφέρει τις πρόσθετες απόψεις και εκτιμήσεις της έπειτα από πιο ολοκληρωμένες συζητήσεις στην Τεχεράνη", μετέδωσαν το ιρανικό δίκτυο PRESS TV και το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, καθώς οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον τελείωσαν στη Βιέννη.

Το Ιράν δήλωσε ότι θα εξετάσει το "τελικό κείμενο" που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στους αντιπροσώπους των συμβαλλομένων μερών της συμφωνίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Βιέννης που έχουν στόχο τη διάσωση της υπό κατάρρευση συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS