ΗΠΑ: Πώς «υποδέχτηκαν» οι Δημοκρατικοί το διάγγελμα Μπάιντεν - Τι δείχνει δημοσκόπηση

ΗΠΑ: Πώς «υποδέχτηκαν» οι Δημοκρατικοί το διάγγελμα Μπάιντεν - Τι δείχνει δημοσκόπηση

Τους λόγους που αποφάσισε να μη διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών εξήγησε, σε διάγγελμά του, ο Τζο Μπάιντεν.

"Κάνω στην άκρη για τη νέα γενιά"

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή του από τη μάχη διεκδίκησης μιας δεύτερης προεδρικής θητείας, ο Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο μετά την ανάρρωσή του από τον κορονοϊό και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να αποσυρθεί.

«Πιστεύω ότι το ιστορικό μου ως πρόεδρος, η ηγεσία μου στον κόσμο, το όραμά μου για το μέλλον της Αμερικής, όλα άξιζαν μία δεύτερη θητεία. Αλλά τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διάσωση της δημοκρατίας μας και αυτό περιλαμβάνει την προσωπική φιλοδοξία. Έτσι, αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να δώσω τη σκυτάλη σε μία νέα γενιά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ενώσουμε το έθνος μας».

Ο Μπάιντεν αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκστρατεία προκειμένου να σωθεί η δημοκρατία και να δώσει τόπο σε νεότερες γενιές, όπως είπε.

«Ξέρω ότι υπάρχει χρόνος και χώρος για μακρόχρονη εμπειρία στη δημόσια ζωή, αλλά υπάρχει επίσης χρόνος και χώρος για νέες φωνές, φρέσκες φωνές, νεότερες φωνές και αυτός ο χρόνος είναι τώρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο της Κάμαλα Χάρις και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει δυναμικά το έργο του για όσο ακόμη θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σπουδαία αντιπρόεδρό μας, την Κάμαλα Χάρις. Είναι έμπειρη, σκληρή, ικανή. Ήταν απίστευτη συνεργάτις μου και ηγέτης για τη χώρα μας. Τώρα η επιλογή εξαρτάται από εσάς, τον αμερικανικό λαό».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ