ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη δημιουργία υπηρεσίας για την πρόληψη της βίας από πυροβόλα όπλα

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη δημιουργία υπηρεσίας για την πρόληψη της βίας από πυροβόλα όπλα

Στη δημιουργία νέας υπηρεσίας πρόληψης της βίας από τα πυροβόλα όπλα στον Λευκό Οίκο προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ελέγχει την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και θα συνεργάζεται με τις τοπικές Αρχές για την υιοθέτηση νομοσχεδίων σε πολιτειακό επίπεδο.

Της νέας υπηρεσίας θα προΐσταται η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, και σε αυτή θα συμμετέχουν ακτιβιστές υπέρ της περιορισμού της οπλοκατοχής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Θα εξακολουθήσω να ζητώ από το Κογκρέσο να προχωρήσει σε λογικές ενέργειες, τις οποίες στηρίζει η πλειονότητα των Αμερικανών, όπως οι έλεγχοι του ιστορικού των υποψήφιων αγοραστών όπλων, η απαγόρευση των τυφεκίων εφόδου και των γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας», επισήμανε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Αλλά, απουσία αυτών των απαραίτητων ενεργειών, το Γραφείο για την Πρόληψη της Βίας από τα Πυροβόλα Όπλα σε συνεργασία με την υπόλοιπη κυβέρνησή μου θα εξακολουθήσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν την επιδημία της βίας από τα πυροβόλα όπλα που καταστρέφει τις οικογένειές μας, τις κοινότητές μας και τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν και η Χάρις θα αναφερθούν στην πρωτοβουλία αυτή σήμερα το απόγευμα από τον Λευκό Οίκο.

Τι υποστηρίζουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί περί όπλων

Οι Δημοκρατικοί τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης πιο αυστηρών νόμων για την οπλοκατοχή, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι θάνατοι από τα πυροβόλα όπλα στα σχολεία, αλλά και αλλού σε όλη τη χώρα. Το θέμα αυτό αναμένεται να έχει ιδιαίτερη θέση στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Αντιθέτως, οι Ρεπουμπλικανοί, με την υποστήριξη της οργάνωσης υπέρ της οπλοκατοχής National Rifle Association (NRA), είναι αντίθετοι στην υιοθέτηση πιο αυστηρής νομοθεσίας, επικαλούμενοι το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, όπως αυτό προστατεύεται από τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Η δημιουργία αυτής της υπηρεσίας για την πρόληψη της βίας από τα πυροβόλα όπλα ήταν κάτι το οποίο ζητούν εδώ και καιρό οι ακτιβιστές κατά της οπλοκατοχής.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η κυβέρνηση Μπάιντεν δημιούργησε επισήμως μια υπηρεσία για την Πρόληψη της Βίας από τα Πυροβόλα Όπλα», αντέδρασε ο Κρις Μπράουν, πρόεδρος της οργάνωσης Brady.

«Όπως η FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης) ενεργοποιείται στους τυφώνες και τους σεισμούς, είχαμε απελπιστικά ανάγκη μια ομοσπονδιακή υπηρεσία αφιερωμένη στην αντιμετώπιση αυτής της οξυνόμενης κρίσης δημόσιας υγείας», συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ