ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στο κεφάλι 36χρονη με σχιζοφρένεια επειδή φοβήθηκε ότι θα του ρίξει βραστό νερό

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στο κεφάλι 36χρονη με σχιζοφρένεια επειδή φοβήθηκε ότι θα του ρίξει βραστό νερό

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές του Ιλινόις ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η στιγμή που αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι και σκότωσαν την 36χρονη Σόνια Μάσεϊ το πρωί της 6ης Ιουλίου.

Η γυναίκα, η οποία σύφωνα με την κόρη της έπασχε από σχιζοφρένεια, είχε καλέσει την αστυνομία επειδή φοβήθηκε ότι κάποιος άγνωστος είχε μπει στο σπίτι της.

Όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο, ο αστυνομικός Σον Γκρέισον και ο συνάδελφός του αρχικά ζήτησαν το δίπλωμα ασφαλείας της Μάσεϊ. Κάποια στιγμή, ο Γκρέισον παρατήρησε ότι στα μάτια της κουζίνας ήταν μια κατσαρόλα με βραστό νερό και είπε στην 36χρονη να το βγάλει από εκεί, ώστε να μην προκαλέσει κάποια φωτιά.

Στο σημείο εκείνο η γυναίκα ακούγεται να ρωτάει τους αστυνομικούς γιατί απομακρύνθηκαν από την ίδια, με τον Γκρέισον να απαντά: «Μακριά από το βραστό νερό». Τότε η 36χρονη του είπε: «μακριά από το βραστό νερό; Ω, θα στο πετάξω στο όνομα του Ιησού», με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να την πλησιάζει έχοντας στο χέρι του το όπλο του και να της λέει: «Καλύτερα να μην το κάνεις αυτό. Σου ορκίζομαι ότι θα σε πυροβολήσω στο γαμ....νο πρόσωπό σου».

Η Μάσεϊ, η οποία είχε ήδη γονατίσει, με τα χέρια ψηλά, ψέλλισε «συγγνώμη, συγγνώμη» και ο αστυνομικός με τη σειρά του πυροβόλησε τρεις φορές με τη σφαίρα, όπως σημειώνει ο Guardian, να πετυχαίνει την 36χρονη κάτω από το μάτι και να βγαίνει από το πίσω μέρος του αυχένα της.

Ο αστυνομικός συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία α΄ βαθμού. Κρατείται χωρίς εγγύηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του.

Η δήλωση Μπάιντεν

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε: «Η Σόνια ήταν μια αγαπημένη μητέρα, φίλη, κόρη και νεαρή μαύρη γυναίκα που θα έπρεπε να είναι ζωντανή σήμερα».

Συνέχισε λέγοντας: «Όταν όλοι μας καλούμε σε βοήθεια, όλοι εμείς οι Αμερικανοί ανεξαρτήτως του ποιοι είμαστε και πού ζούμε, θα πρέπει να το κάνουμε χωρίς να φοβόμαστε για τις ζωές μας. Ο θάνατος της Σόνια από τα χέρια Αμερικανού μας θυμίζει ότι πολύ συχνά οι μαύροι Αμερικανοί φοβούνται για την ασφάλειά τους με τρόπο που δεν ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η οικογένειά της απαιτεί δικαιοσύνη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ