ΗΠΑ: Σε συναγερμό το Κογκρέσο για «σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας» -Όλα δείχνουν Ρωσία

ΗΠΑ: Σε συναγερμό το Κογκρέσο για «σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας» -Όλα δείχνουν Ρωσία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ για να τις εξετάσουν, ανακοίνωσε η επιτροπή την Τετάρτη.

Ενώ ο Τέρνερ και ο Λευκός Οίκος παρέμειναν ασαφείς σχετικά με το τι συνεπάγεται η απειλή, δύο πηγές και ένας Αμερικανός αξιωματούχος δηλώνουν στο CNN ότι η απειλή σχετίζεται με τη Ρωσία. Πολλές πηγές που γνωρίζουν τις πληροφορίες τις χαρακτήρισαν «πολύ ευαίσθητες».

Μία από τις πηγές που έχει δει τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ότι «πρόκειται, στην πραγματικότητα, για μια εξαιρετικά ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» ικανότητα της Ρωσίας «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα».

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τέρνερ απέστειλε στους συναδέλφους του στο Κογκρέσο επιστολή στην οποία ανέφερε ότι το επείγον ζήτημα αφορά «μια αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

Ο Τέρνερ ανέφερε στην επιστολή προς τους συναδέλφους του στο Κογκρέσο ότι η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε στις 13 Φεβρουαρίου να θέσει ορισμένες πληροφορίες στη διάθεση των βουλευτών για να τις εξετάσουν και αναφέρει ότι τα μέλη έχουν χρόνο να τις δουν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Ο Τέρνερ καλεί επίσης τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει «όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή την απειλή».

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά για να ορίσει συνάντηση με κορυφαίους νομοθέτες των επιτροπών εθνικής ασφάλειας πριν ο Τέρνερ προειδοποιήσει δημοσίως για αυτό που χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ