Ηχηρή απάντηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Σταματήστε τις απειλές

Ηχηρή απάντηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Σταματήστε τις απειλές

«Ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή»

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απειλεί με πόλεμο τη χώρα μας ακόμα και για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εκφράζει τη θλίψη του για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων και ζητεί οι δύο χώρες να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που αναφέρουν πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Όπως είπε, η χώρα του δεν θα επιτρέψει την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι και προειδοποίησε την Ελλάδα να μην μπαίνει σε περιπέτειες γιατί «το τέλος θα είναι πολύ κακό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ