Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ιαπωνία ανακοινώνει νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ιαπωνία ανακοινώνει νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, βάζοντας στο στόχαστρο σχεδόν εξήντα εταιρείες και οργανισμούς στην ίδια τη Ρωσία και σε μερικές ακόμη χώρες.

Το Τόκιο πρόσθεσε στον κατάλογο των κυρώσεων 57 οργανισμούς στη Ρωσία και άλλους έξι σε χώρες όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αρμενία, η Συρία και το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η Ιαπωνία επιβάλλει κυρώσεις

Συνολικά, η Ιαπωνία επιβάλλει πλέον κυρώσεις σε 494 φυσικά και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία, 27 στη Λευκορωσία και 6 σε άλλες χώρες.

Η Ιαπωνία έχει ήδη παγώσει πόρους εκατοντάδων φυσικών και νομικών προσώπων της Ρωσίας κι έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές στη Ρωσία αγαθών ή υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Τόκιο θα τεθούν σε εφαρμογή την 22η Δεκεμβρίου για τις ρωσικές οντότητες που μπαίνουν στο στόχαστρο και την 27η Δεκεμβρίου για αυτές των άλλων χωρών.

Τα άλλα κράτη της G7, όπως και χωριστά οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αποφάσισαν επίσης αυτή την εβδομάδα να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους σε βάρος της Μόσχας, βάζοντας στο στόχαστρο για παράδειγμα τα ρωσικά διαμάντια.

Πάντως για την ώρα οι κυρώσεις της G7 και άλλων σε βάρος της Μόσχας δεν κάμπτουν τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, που διέταξε τον ρωσικό στρατό να προχωρήσει στην εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022. Χθες Πέμπτη ο κ. Πούτιν έκρινε πως η χώρα του διαθέτει «επαρκές περιθώριο ασφαλείας» για να αντέξει και ακόμη και να «προχωρήσει μπροστά» παρά τις διεθνείς κυρώσεις, χάρη στην «ισχυρή συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας», τη «σταθερότητα του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας» και την αύξηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ