Η Ρωσία αξιώνει δημόσια δέσμευση του ΝΑΤΟ για μη ένταξη της Ουκρανίας

Η Ρωσία αξιώνει δημόσια δέσμευση του ΝΑΤΟ για μη ένταξη της Ουκρανίας

Δημόσια δέσμευση του ΝΑΤΟ ότι δεν θα αποδεχθεί ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία ζητάει η Ρωσία, όπως δήλωσε ο ρώσος διπλωμάτης Κονσταντίν Γκαβρίλοφ.

«Η Ρωσία θα επιμείνει να ανακοινώσει δημοσίως το ΝΑΤΟ την άρνησή του να αποδεχθεί στους κόλπους του την Ουκρανία. Το Κίεβο απο΄την πλευρά του θα πρέπει να διακηρύξει το ουδέτερο, αδέσμευτο καθεστώς του», δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria.

 Τα σχόλια του Γαβρίλοφ έγιναν την ώρα που οι υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ ξεκινούσαν τη διήμερη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει διαβεβαιώσεις από δυτικές δυνάμεις ότι δεν θα ενταχθεί η Ουκρανία στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, αλλά το ΝΑΤΟ επιμένει ότι ως κυρίαρχη χώρα η Ουκρανία θα πρέπει να αποφασίζει ελεύθερα με ποιον θα συμμαχεί για την ασφάλειά της. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι δεν προβλέπεται επί πολλά χρόνια ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο ΓΓ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι κάθε χώρα δικαιούται να επιλέγει μόνη της.

 Η Ουκρανία είναι επί του παρόντος μια «χώρα εταίρος», πράγμα που σημαίνει ότι ότι μπορεί να της επιτραπεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ κάποια στιγμή στο μέλλον. Αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας ότι οι δυτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τη Συμμαχία για να κυκλώσουν τη Ρωσία και ζητά να σταματήσει το ΝΑΤΟ τις στρατιωτικές του δραστηριότητες στην ανατολική Ευρώπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ