Γερμανία: Χαλάρωση μέτρων πριν το Πάσχα αναμένει ο υπουργός Υγείας

Γερμανία: Χαλάρωση μέτρων πριν το Πάσχα αναμένει ο υπουργός Υγείας

«Πεπεισμένος» ότι σε μερικές εβδομάδες θα είναι εφικτό να χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος στο μεταξύ αναμένει κορύφωση του κύματος της παραλλαγής «Όμικρον» περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

«Πιστεύω ότι θα μπορούμε να χαλαρώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς πριν από το Πάσχα», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ στην τηλεόραση της BILD και σημείωσε ότι μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη περί κορύφωσης του τρέχοντος κύματος τις επόμενες εβδομάδες. Προειδοποίησε ωστόσο για τον κίνδυνο από πρόωρη άρση των περιορισμών. «Ας μη μοιράζουμε τη γούνα της αρκούδας πριν τη σκοτώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί οποιαδήποτε χαλάρωση στην επόμενη διάσκεψη των Πρωθυπουργών των κρατιδίων με τον Καγκελάριο. «Κάτι τέτοιο θα ήταν τρελό. Τι θα συνέβαινε αν η Γερμανία ακολουθούσε ό,τι έκανε η Βρετανία; Θα είχαμε 300 νεκρούς την ημέρα, ενώ τώρα έχουμε σημαντικά λιγότερους, 60-80», σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας τάχθηκε και πάλι υπέρ της εισαγωγής της υποχρέωσης εμβολιασμού κατά τoυ κοροναϊού τονίζοντας ότι, αν εφαρμοστεί έως το φθινόπωρο, «η απειλή θα έχει σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπιστεί, καθώς θα έχουμε κλείσει το εμβολιαστικό κενό». Διευκρίνισε πάντως ότι η υποχρεωτικότητα θα πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και όχι, όπως προτείνουν πολλοί βουλευτές, τους άνω των 50 ετών. «Έτσι θα έχουμε υποστεί την αντιπαράθεση χωρίς να λύσουμε το πρόβλημα», επισήμανε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη διαφωνία του με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», το οποίο, όπως είπε, τον αιφνιδίασε με την απόφαση να περιορίσει τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού ίασης στους τρεις από τους έξι μήνες, ο κ. Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι αυτό «δεν ήταν σωστό», αλλά απέρριψε τη γενικότερη κριτική που ασκούν στο πρόσωπο του επικεφαλής του Ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ οι συγκυβερνώντες Φιλελεύθεροι (FDP). Ο κ. Βίλερ «έχει κάνει πολύ σημαντική και καλή δουλειά εδώ και δύο χρόνια και εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη μου. Είναι τόσο απλό», δήλωσε.

Το Σαββατοκύριακο στελέχη του FDP δήλωναν ότι δεν θεωρούν πλέον οπωσδήποτε αξιόπιστο τον επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», λόγω της υπόθεσης του πιστοποιητικού ίασης, αλλά και της σπουδής του να ζητήσει αυστηρότερα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων πριν καν συνεδριάσει η ομοσπονδία με τα κρατίδια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS