Γερμανία: Αντιδράσεις από την εβραϊκή κοινότητα ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο

Γερμανία: Αντιδράσεις από την εβραϊκή κοινότητα ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας εξακολουθεί να προκαλεί η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο. Η πρόεδρος της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας Μονάχου και 'Ανω Βαυαρίας Σαρλότε Κνόμπλοχ επέκρινε την πρόσκληση της γερμανικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «λάθος».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως λάθος να του προσφέρουμε βήμα στη Γερμανία, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία το Ισραήλ απειλείται», δήλωσε η κυρία Κνόμπλοχ στην εφημερίδα «Tagesspiegel» και τόνισε ότι η Τουρκία «ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος της Δύσης, αλλά τώρα απομακρύνεται από αυτήν». Υποψιάζομαι, ανέφερε η ίδια, ότι «η Τουρκία βρίσκεται τώρα στο πλευρό του Ιράν».

Πότε αναμένεται ο Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Εντογάν αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 17 και 18 Νοεμβρίου, στη σκιά των πρόσφατων δηλώσεών του περί «εγκλημάτων πολέμου» του Ισραήλ τα οποία «συγκαλύπτει» η Δύση και περί «γενοκτονίας των Εβραίων» στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια απελευθερωτική ομάδα που αγωνίζεται για να προστατεύσει τη χώρα και τους πολίτες της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
Tucson 180 2020 07 13 07.07.12

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 04|03|24 15:48

Hyundai Tucson 180 DCT ... Premium επιλογή [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS