Γάζα: «Το Ισραήλ γνώριζε για τους πρόσφυγες στο σχολείο» – Χτύπησε με 3 βόμβες των 900 κιλών η κάθε μία, λέει η Χαμάς
Φωτογραφία αρχείου

Γάζα: «Το Ισραήλ γνώριζε για τους πρόσφυγες στο σχολείο» – Χτύπησε με 3 βόμβες των 900 κιλών η κάθε μία, λέει η Χαμάς

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στο σχολείο Αλ Ταμπίν στην συνοικία Νταράτζ στην πόλη της Γάζας.

Ο Ismail al-Thawabta, επικεφαλής του Κυβερνητικού Γραφείου Τύπου της Γάζας, δήλωσε στο Al Jazeera ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε τρεις βόμβες βάρους 907 κιλών η καθεμία στην επίθεσή του στο σχολείο. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς το κοντινότερο νοσοκομείο έχει αναλάβει να περιθάλψει τους σοβαρά τραυματίες από τους βομβαρδισμούς.

Παράλληλα ο smail al-Thawabta ανέφερε ότι το Ισραήλ ήταν ενήμερο για την παρουσία εκτοπισμένων ανθρώπων μέσα στο σχολείο.

«Επικίνδυνη κλιμάκωση η σφαγή στο σχολείο»

Η Χαμάς κατήγγειλε την «επικίνδυνη κλιμάκωση» του πολέμου που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ μετά τους βομβαρδισμούς στο σχολείο. «Η σφαγή στο σχολείο Αλ Ταμπίν (…) είναι φρικτό έγκλημα» κι αντιπροσωπεύει «επικίνδυνη κλιμάκωση», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Το πλήγμα στο σχολείο συγκαταλέγεται στα πιο πολύνεκρα χτυπήθηκαν που έχουν εξαπολυθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας.

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 τρομοκράτες – Αμφισβητεί τον αριθμό των νεκρών

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ( IDF) ανέφεραν ότι οι πληροφορίες τους είναι πώς τουλάχιστον 20 πράκτορες και ανώτεροι διοικητές της Χαμάς σκοτώθηκαν στο χτύπημα στο σχολείο. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι πράκτορες της Χαμάς κρύβονταν στο σχολείο και χρησιμοποιούσαν τους αμάχους ως «ανθρώπινη ασπίδα». Κατηγόρησε την Χαμάς ότι «παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο και δρα από καταφύγια αμάχων».

Επιπλέον εξήγησε ότι η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντα είχαν δημιουργήσει ένα κέντρο διοίκησης σε μία αίθουσα προσευχής στο σχολείο και έκαναν «τρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων των IDF και των Ισραηλινών πολιτών».

Παράλληλα οι IDF αρνούνται τους ισχυρισμούς ότι περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στο χτύπημα. «Σύμφωνα με μια προκαταρκτική εξέταση, οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν από το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης στη Γάζα – το οποίο λειτουργεί ως βραχίονας των μέσων ενημέρωσης της Χαμάς – είναι υπερβολικοί και δεν ταιριάζουν με τις πληροφορίες που διαθέτουν οι IDF, τα ακριβή πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν και την ακρίβεια του πλήγματος», σημείωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση του στρατού εξήγησε ότι οι IDF «έλαβαν πολλά μέτρα προκειμένου να μειώσουν την πιθανότητα να βλάψουν αμάχους» προτού εξαπολύσουν το χτύπημα χρησιμοποιώντας πυρομαχικά ακριβείας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ