Μητσοτάκης στο Mega: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας δίδαξε ότι η ΝΔ είναι παράταξη του ρεαλισμού

Μητσοτάκης στο Mega: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας δίδαξε ότι η ΝΔ είναι παράταξη του ρεαλισμού

Στο Mega με αφορμή τα 50 χρόνια της ΝΔ παραχωρεί συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσεκτικές αλλά σαφείς αιχμές κατά των δύο πρώην πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, που θα απουσιάσουν από τα 50α γενέθλια της ΝΔ διετύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το γραφείο του στα κεντρικά της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, έδωσε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή LiveNEws.

Η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη και πιο σταθερή παράταξη σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά ταυτόχρονα είχαμε την δυνατότητα να προσαρμοστούμε σε καιρούς οι οποίοι αλλάζουν».

«Η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού και βρίσκεται πάντα απέναντι στον λαϊκισμό. Είμαστε μία φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, υπηρετούμε το καλό των πολλών» πρόσθεσε.

Μητσοτάκης για απουσία Καραμανλή-Σαμαρά από τα γενέθλια της ΝΔ: Εγώ το καθήκον μου το έκανα

Για την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε με νόημα: «Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά». «Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω ότι η μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς αλλά στους απλούς νεοδημοκράτες και νομίζω ότι μία μέρα γιορτής είναι μέρα ενότητας και έτσι θα την θυμόμαστε. Εγώ το καθήκον μου το έκανα, ο κόσμος θα κρίνει»

Για τους στόχους της επόμενης τριετίας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «την υλοποίηση του πρόγραμματος, την συνέχιση μίας πολιτικής που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και την άυξηση των μισθών»

Σε ερώτηση για τα λάθη της ΝΔ τόνισε: «Δεν είναι ημέρα αυτοκριτικής η σημερινή. Είναι μέρα χαράς. Η ΝΔ έχει κριθεί από τους πολίτες, έχει αποδείξει πως ξέρει να δέχεται νίκες και ήττες».

Μητσοτάκης για ερωτήσεις γαλάζιων βουλευτών: Γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η ΝΔ έχει θέματα ενότητας

Για τις ερωτήσεις γαλάζιων βουλευτών, επεσήμανε πως «όσοι φαντάζονται ότι η ΝΔ έχει θέματα συνοχής ή ενότητας, είναι βαθιά γελασμένοι». Υπενθύμισε δε πως «από τότε που γίναμε κυβέρνηση, οι βουλευτές μας έχουν καταθέσει πάνω από 6.000 ερωτήσεις» και πρόσθεσε:

«Όλα τα θέματα πολιτικής είναι σοβαρά και δεν υποτιμώ κανένα. Έγιναν δύο ερωτήσεις η μία αφορούσε τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε δημιουργήσει ένα σπβαρό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών... Το ζήτημα που έθεσαν με την φαρμακευτική δαπάνη των πιο ευάλωτων συνταξιούχων είναι εύλογο ζήτημα. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω αν θα κάνω δεκτή την πρόταση, μπορώ όμως να πω ότι το μελετάμε».

Όσο για την μεγάλη απόσταση που έχει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις από το δεύτερο κόμμα δεν οφείλεται μόνο στην κατάσταση στην αντιπολίτευση αλλά και στις πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει».

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει ανοικτές τις πόρτες της -Δεν έχουν θέση οι ταμπέλες

Για το αν θα σκοπεύει η ΝΔ να κινηθεί δεξιότερα με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς τόνισε ότι «ταμπέλες οι οποίες κινούνται στον χώρο των ιδεολογικών αναφορών του παρελθόντος δεν έχουν θέση. Είμαι μία φιλελέυθερη παράταξη κεντροδεξιά προοδευτική παράταξη. Ξέρετε όντως στα δεξιά μας υπάρχουν τρία κομματα. Η ΝΔ έχει ανοικτές τις πόρτες της σε οποιονδήποτε πολίτη θέλει να την επιλέξει. Και αναρωτιέμαι συμπολίτες μας που θεωρούν αυτά τα κόμματα πιο πατριωτικά από τη ΝΔ αν μας πιστώνουν πως η χώρα είναι πιο ισχυρή από πριν, έχει πιο καλά θωρακισμένες ενοπλες δυνάμεις».

Δείτε τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Mega:

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ