Ανακωχή για τη συναυλία για τα Τέμπη: «Βάλτε όλη σας τη δύναμη να ακουστεί η φωνή σας στον ουρανό», η ανάρτηση Πλακιά

Ανακωχή για τη συναυλία για τα Τέμπη: «Βάλτε όλη σας τη δύναμη να ακουστεί η φωνή σας στον ουρανό», η ανάρτηση Πλακιά

Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο Νίκος Πλακιάς μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων που έδωσε το «πράσινο φως» για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα των Τεμπών.

«Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», έγραψε το βράδυ της Πέμπτης (3/10) ο Νίκος Πλακιάς για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη και θείος ακόμα ενός θύματος, ήταν από τους πρώτους που είχαν αντιδράσει στη διεξαγωγή της συναυλίας με ειςιτήρι.

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση. Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Τάνια Τσανακλίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Κοινοί Θνητοί βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», έγραψε στη χθεσινοβραδινή ανάρτησή του ο κ. Πλακιάς.

Νωρίτερα, ο Νίκος Πλακιάς έγραψε στο "Χ" ότι κατέβασε την ανάρτησή του για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία.

«Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τέμπη: Η κόντρα για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Ο Νίκος Πλακιάς ήταν από τους πρώτους που είχαν αντιδράσει στη διεξαγωγή της συναυλίας το Καλλιμάρμαρο, καταθέτοντας αίτημα να μην παραχωρηθεί η σχετική άδεια. Στο πλευρό του κατά της συναυλίας με εισιτήριο συντάχθηκαν άλλες 25 οικογένειες.

Η συναυλία και το αντίτιμο που αιτήθηκε ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών υπό τη Μαρία Καρυστιανού είχε φέρει σε ρήξη τις δύο πλευρές συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

Η πρόεδρος Μαρία Καρυστιανού, αιτήθηκε να πραγματοποιηθεί συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, όπου θα συγκεντρωθούν χρήματα για τον δικαστικό τους αγώνα στο εξωτερικό, με αντίτιμο 15 ευρώ.

Ο Νίκος Πλακιάς διαφώνησε δημόσια, όπως και πολλοί άλλοι συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, λέγοντας πως «τα παιδιά μας δεν θα γίνουν αντίτιμο των 15 ευρώ».

Η κυρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι» και ότι «αποφασίσαμε να κάνουμε τη συναυλία για να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς και άλλες οικογένειες δεν συμμετέχουν».

Η δημόσια αντιπαράθεση συνεχίστηκε, και έπειτα από ένα μπαράζ αναρτήσεων, υπονοούμενων και δηλώσεων, η κ. Καρυστιανού απέστειλε εξώδικο στα αδέλφια Πλακιά.

Τέμπη: Η ανακοίνωση 26 οικογενειών κατά της συναυλίας

Χθες 26 οικογένειες θυμάτων στα Τέμπη, μεταξύ των οποίων και οι αδελφοί Πλακιά, αλλά και ο πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του εισιτηρίου στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. στην οποία έγραψαν χαρακτηριστικά: «Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ