Βρετανία: Ακτιβιστικές οργανώσεις κατά των «G7», «θα ενοχλήσουμε» -Σκληρά μέτρα από την αστυνομία

Βρετανία: Ακτιβιστικές οργανώσεις κατά των «G7», «θα ενοχλήσουμε» -Σκληρά μέτρα από την αστυνομία

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί από ολόκληρη τη Βρετανία για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας για τις «ενοχλητικές», όπως τις περιγράφουν οι διοργανωτές, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 αυτή την εβδομάδα.

Στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση των ηγετών των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκονται η πανδημία του COVID-19 και η κλιματική αλλαγή.

Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους και τις παράκτιες προσβάσεις προς το Κάρμπις Μπέι, το μικρό παραθαλάσσιο θέρετρο το οποίο θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, ανεγείροντας μεταλλικούς φράκτες και θέτοντας σε ισχύ άλλους περιορισμούς. Επιπλέον 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για να βοηθήσουν στην επιχείρηση με σχεδόν 6.500 αξιωματικούς και υπαλλήλους να εμπλέκονται συνολικά, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ντέβον - Κορνουάλης.

Η απειλή της τρομοκρατίας παραμένει
«Ο,τι κάνουμε θα είναι αναλογικό και θα είναι νόμιμο», είπε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γκλεν Μέιχιου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αστυνόμευση της συνόδου. «Γνωρίζουμε ότι τα βλέμματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης θα είναι στραμμένα πάνω μας για τις επόμενες επτά ημέρες», σημείωσε. Με την απειλή της τρομοκρατίας να παραμένει, η Βρετανία βρίσκεται στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού («ουσιαστικό»), που σημαίνει ότι θεωρείται πιθανή μια επίθεση, το πιο προφανές ζήτημα είναι η διαχείριση των διαδηλωτών, κάποιοι από τους οποίους θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα για να στείλουν το μήνυμά τους.

«Τα δικαιώματά μας δεν κερδήθηκαν μέσω της ήρεμης, ευγενικής διαδήλωσης. Τα δικαιώματά μας κερδήθηκαν με το να είμαστε ενοχλητικοί, θορυβώδεις, διασπαστικοί», αναφέρει η οργάνωση Kill The Bill, μια από τις περίπου 20 ακτιβιστικές οργανώσεις που έχουν συσπειρωθεί κάτω από την ομπρέλα «Resist G7 Coalition» («Αντισταθείτε στη Συμμαχία 7», RG7).

«Θα φωνάξουμε δυνατά, θα αποδιοργανώσουμε, θα ενοχλήσουμε", είπε η οργάνωση, η οποία κάνει εκστρατεία κατά του προταθέντα νόμου που θα παραχωρήσει στην αστυνομία επιπλέον εξουσίες για την καταστολή των διαδηλώσεων. Η αστυνομία λέει ότι υποστηρίζει το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις και ότι έχει παραχωρήσει στους διαδηλωτές τέσσερις τοποθεσίες για να συγκεντρωθούν.

Η αστυνομία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα λάβει σκληρά μέτρα
Αλλά η RG7, στην οποία έχουν επίσης ενταχθεί οργανώσεις για την κλιματική αλλαγή, αντιπολεμικοί ακτιβιστές και αναρχικοί, έχει ανακοινώσει ότι θα τις μποϊκοτάρει. «Η RG7 δεν συνομιλεί ή συνεργάζεται με τους μπάτσους. Οι μπάτσοι δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι σε κανέναν από τους χώρους μας», ανέφερε στην ιστοσελίδα της. Η οργάνωση Extinction Rebellion, η οποία είχε προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στο κεντρικό Λονδίνο με 11 ημέρες διαδηλώσεων το 2019, έχει ανακοινώσει ότι αναμένει περί τους 1.000 διαδηλωτές να μεταβούν στο Σεντ Ιβ, στην πόλη δίπλα στο Κάρμπις Μπέι, για την σύνοδο.

«Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να σχεδιάσουμε τις ενέργειές μας ώστε να είναι ειρηνικές, δημιουργικές, καλλιτεχνικές και ασφαλείς ως προς τον κορωνοϊό. Λυπούμαστε ειλικρινώς εκ των προτέρων για όποια επιπλέον αναστάτωση πιθανόν να προκαλέσουμε», ανέφερε η οργάνωση σε ανοιχτή επιστολή της προς τους ντόπιους κατοίκους την περασμένη εβδομάδα. Η αστυνομία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα λάβει σκληρά μέτρα, λέγοντας ότι η διαρκής αναστάτωση δεν μπορεί να επιτραπεί και τα όποια αδικήματα σχετικά με τη δημόσια τάξη ή τα όποια ποινικά αδικήματα θα αντιμετωπιστούν «σθεναρά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS