Κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κυπριακή AOZ: Προκλητική δήλωση της Τουρκίας για το οικόπεδο 6- Θέλει μερίδιο

Κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κυπριακή AOZ: Προκλητική δήλωση της Τουρκίας για το οικόπεδο 6- Θέλει μερίδιο

«Xέρι» στο κοίτασμα φυσικού αερίου το 6ου οικοπέδου στην κυπριακή ΑΟΖ θέλει να βάλει το ψευδοκράτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ενέργειας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, αναφερόμενος στις δραστηριότητες έρευνας κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι « όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, έχουμε δηλώσει ότι θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στη δική μας δικαιοδοσία. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου».

Το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός μίλησε και για την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικου αερίου στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. Ο Ντονμέζ σε μια νέα πρόκληση ανέφερε ότι η Τουρκία και η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)» έκαναν τις απαραίτητες δηλώσεις για το θέμα αυτό.

«Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν το δικαίωμα να επωφεληθούν από αυτούς τους πόρους. Εκτιμούμε ότι οι συναλλαγές που πρέπει να γίνουν, αγνοώντας τη μία πλευρά δεν είναι δίκαιες. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εξωτερικών μας έχει επίσης προχωρήσει σε δηλώσεις ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στη Βόρεια Κύπρο πρέπει να προστατευθούν», υπογράμμισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Υπνεθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την ύπαρξη νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου, το κοίτασμα εντοπίστηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ENI-TOTAL στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ και κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS