F-35: Η Ελλάδα, όχι η Τουρκία του «δικτάτορα» Ερντογάν τα αξίζει, λέει ο πρόεδρος επιτροπής της Βουλής των ΗΠΑ

F-35: Η Ελλάδα, όχι η Τουρκία του «δικτάτορα» Ερντογάν τα αξίζει, λέει ο πρόεδρος επιτροπής της Βουλής των ΗΠΑ

Μύδρους κατά της Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μάικλ Μακόλ, αναφορικά με το θέμα των F-35, πλέκοντας σε αντιδιαστολή το εγκώμιο της Ελλάδας.

Μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που έλαβε όπως είπε διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα παρακάμψει το βέτο της Γερουσίας για τα τουρκικά F-16, μπλόκο στα εξοπλιστικά σχέδια της Τουρκίας έβαλε και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τέξας, Μακόλ.

Στη διάρκεια του 38ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον ο Μακόλ επιβεβαίωσε ότι έβαλε την υπογραφή του για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα καθώς πρόκειται για μια ισχυρή σύμμαχο που σέβεται τις υποχρεώσεις της έναντι των ΗΠΑ και των συμμάχων, ενώ στην περίπτωση του «δικτάτορα Ερντογάν», όπως είπε, που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, δεν θα επέτρεπε ποτέ να τα πάρει.

Γιατί αγοράζει η Τουρκία στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία;

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής αναφερόμενος στην Τουρκία διερωτήθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Γιατί θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω για όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400;» την ώρα που η Άγκυρα θέλει να της πουλήσουν οι ΗΠΑ τα F-35;

Ο Μακόλ κατέστησε σαφές ότι η πώληση των F-35 στην Τουρκία είναι ανέφικτη «διότι μέσω των S-400 θα μεταφέρεται τεχνολογία των F-35. “Τους έχουμε ακόμη [τους S-400] μέσα στο κουτί, μας λένε. Κι εγώ απάντησα, “στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε”. Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το γνωρίζουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει», κατέληξε ο Μακόλ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ