Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί ξανά ο Τσελίκ - «Τρυπάτε τα φουσκωτά στη Μεσόγειο», είπε για την Ελλάδα και μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί ξανά ο Τσελίκ - «Τρυπάτε τα φουσκωτά στη Μεσόγειο», είπε για την Ελλάδα και μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

Από μικροσκόπιο περνάει η ελληνική πλευρά τις δηλώσεις και τις εκτιμήσεις που γίνονται στην απέναντι πλευρά, γι’ αυτό και δεν πέρασαν απαρατήρητες οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Χαμπέρ Τουρκ.

Ο Τσελίκ, με τις επιθετικές δηλώσεις, που ανακυκλώνουν την πολεμική ρητορική, βρέθηκε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από τον Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τις πολύ προσεκτικές διατυπώσεις της ελληνικής διπλωματίας.

«Τουρκική μειονότητα»

«Το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών δημιουργεί μια πολύ μεγάλη ένταση που κλειδώνει και άλλα θέματα. Μπορεί να υπάρχει κάποια διαφορά για μια περιοχή, να γίνει αυτό ή το άλλο».

Ο Τσελίκ επανέφερε θέμα «τουρκικής μειονότητας στη Θράκη», λέγοντας: «Συζητάμε συνεχώς για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της “τουρκικής μειονότητας” στη “Δυτική Θράκη” και τον σεβασμό των δικαίων τους. Υπάρχει η βούληση να κρατηθούν τα θέματα σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Αν όμως εντάξετε στο θέμα τα όπλα ή φτιάξετε μια βάση στην Αλεξανδρούπολη που είναι κάτω από τη μύτη μας, αν συνεχίσετε να τρυπάτε τα φουσκωτά στη Μεσόγειο για να σκοτώνετε ανθρώπους ή αν στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, τότε θα συμβεί κάτι άλλο», είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ