Εκβιασμός από τη Ρωσία προς την Ευρώπη - «Αν θέλετε φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή σιτηρά, βρείτε ρούβλια»

Εκβιασμός από τη Ρωσία προς την Ευρώπη - «Αν θέλετε φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή σιτηρά, βρείτε ρούβλια»

Η Μόσχα απειλεί πως θα κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου και θα διακόψει τη ροή αγαθών προς την Ευρώπη


«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια», προειδοποιεί η Ρωσία την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Μόσχα να συνεχίζει τον εκβιασμό πως αν δεν πληρωθεί στο νόμισμά της, θα κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου και θα διακόψει τη ροή αγαθών προς την Ευρώπη.

Η νέα απειλή έρχεται από τον πρόεδρο της ρωσικής Βουλής Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, ο οποίος προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση πως αν θέλει να εισάγει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το ίδιο ενδέχεται να ισχύσει και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Εξαιτίας του ότι η Δύση επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε το φυσικό αέριο που εξάγεται στην ΕΕ να πληρώνεται σε ρούβλια, γεγονός που παραπέμπει σε εκβιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπουργοί Ενέργειας της G7 απέρριψαν χθες, ημέρα Τρίτη, το αίτημα, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.

«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια», έγραψε σε ανάρτησή του σήμερα ο Βολόντιν.

«Επιπλέον θα ήταν σωστό, όπου αυτό ωφελεί τη χώρα μας, να επεκτείνουμε τον κατάλογο των προϊόντων που τιμολογούνται σε ρούβλια προκειμένου να περιλαμβάνει: τα λιπάσματα, τα σιτηρά, το πετρέλαιο, το ηλιέλαιο, τον άνθρακα, τα μέταλλα, την ξυλεία κτλ», συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS