Έκρηξη στη Βηρυτό: Άνιση η μάχη με το χρόνο – Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες

Έκρηξη στη Βηρυτό: Άνιση η μάχη με το χρόνο – Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες

Στο σκηνικό ολέθρου στη Βηρυτό μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης βρίσκεται το MEGA και ο απεσταλμένος του, Στρατής Αγγελής.

Ιδίως η περιοχή γύρω από το λιμάνι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ o μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει πάνω από 150 νεκρούς και 5.000 τραυματίες.

Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματισμένους πολίτες, ενώ σημειώνονται συνεχώς νέοι τραυματισμοί από πτώσεις τζαμιών και υλικών από τα κτίρια στα οποία πλησιάζουν οι κάτοικοι της πόλης.

Η Βηρυτός είναι γεμάτη συντρίμμια και χαλάσματα, με τους ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν ό,τι έχει απομείνει από την περιουσία τους.

Οι επιχειρήσεις ανεύρεσης αγνοουμένων συνεχίζονται από τα ειδικά συνεργεία με τις ελπίδες ωστόσο για ζωντανούς να εξανεμίζονται. Τα συνεργεία δυστυχώς κατ΄ουσίαν αναζητούν πλέον σορούς για να τις παραδώσουν στους δικούς τους ανθρώπους.

Στο μεταξύ η αγωνία για την υγεία των ομογενών είναι μεγάλη, ενώ οι μαρτυρίες των Ελλήνων της Βηρυτού συγκλονίζουν. Στο MEGA μίλησε ο κ. Πιερ Μουσαλέμ, κάτοικος Βηρυτού, o οποίος περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μετά την τεράστια καταστροφή.

Όπως λέει συνεχώς ανασύρονται σοροί, ενώ τζάμια και οικοδομικά υλικά συνεχίζουν να πέφτουν από τους σκελετούς των κτιριών. Τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα και δέχονται απίστευτη πίεση.

Οι δύο κόρες του κ. Μουσαλέμ τραυματίστηκαν ελαφρά. Ενδεικτικό πάντως του πανικού που επικράτησε είναι ότι για να κάνουν ράμματα αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν εκτός πόλης.

ΒΗΡΥ 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS