Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ερευνάται από το Κογκρέσο ο ρόλος του Τραμπ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ερευνάται από το Κογκρέσο ο ρόλος του Τραμπ

Η επιτροπή απαιτεί οι τέσσερις στενοί συνεργάτες του Τραμπ να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου την εβδομάδα που ακολουθεί.


Τέσσερις στενοί συνεργάτες του Ντόναλντ Τράμπ έλαβαν χθες Πέμπτη κλήτευση να παρουσιαστούν ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις πράξεις και τις χειρονομίες του πρώην προέδρου την ημέρα της επίθεσης και της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχει άμεσες ευθύνες για τη φονική επίθεση εναντίον της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον την 6η Ιανουαρίου, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν «πολύ προκατειλημμένη», ενδιαφέρεται να ακούσει ιδιαίτερα τον Μαρκ Μέντοους, προϊστάμενο των υπηρεσιών του Λευκού Οίκου την περίοδο εκείνη.

Το περιεχόμενο της επιστολής προς τον Μέντοους
«Φαίνεται πως βρισκόσασταν μαζί ή κοντά στον πρόεδρο Τραμπ την 6η Ιανουαρίου, ότι είχατε επικοινωνίες με τον πρόεδρο και άλλους την 6η Ιανουαρίου για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο», αναφέρει ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμπσον, επικεφαλής της επιτροπής, σε επιστολή του στον κ. Μέντοους.

Ακόμα ένας στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου, ο Νταν Σκαβίνο, υπάρχουν υποψίες πως βρισκόταν μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ την 5η Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον τρόπο που θα μπορούσαν να πειστούν τα μέλη του Κογκρέσου να μην επικυρώσουν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Ήταν η συνεδρίαση για την επικύρωση της εκλογικής νίκης αυτή που ήθελαν να εμποδίσουν οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ.
Αρκετές εκατοντάδες εξ αυτών, φωνάζοντας συνθήματα περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Μάλιστα, υπήρξαν και πέντε άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου.

Ο Στιβ Μπάνον, άλλοτε σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε πει την προηγουμένη της επίθεσης πως θα γινόταν «κόλαση», επίσης κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, όπως και ο Κασιάπ «Κας» Πατέλ, άλλος πιστός συνεργάτης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας.

Η επιτροπή απαιτεί οι τέσσερις άνδρες να της παραδώσουν σειρά εγγράφων ως την 7η Οκτωβρίου και να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου την εβδομάδα που ακολουθεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ