Οι εχθροί των ΗΠΑ χλευάζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο –«Οι ΗΠΑ πήραν αυτό που τους αξίζει»

Οι εχθροί των ΗΠΑ χλευάζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο –«Οι ΗΠΑ πήραν αυτό που τους αξίζει»

Οι εχθροί των ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο, με τα ρωσικά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης να επιχαίρουν, και τις κυβερνήσεις της Βενεζουέλας με την Τουρκία να εκφράζουν την «ανησυχία» τους.

Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα βίαια γεγονότα στην Ουάσινγκτον, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RT δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης που υποδηλώνει πως οι ΗΠΑ παίρνουν αυτό που τους αξίζει ως αποτέλεσμα της εξωτερικής τους πολιτικής.

«Συνειδητοποιείτε τώρα τι έχετε κάνει; Οι ΗΠΑ παίρνουν το είδος της δημοκρατίας που υπερασπίστηκε στο εξωτερικό» αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, προσθέτοντας «οι ΗΠΑ καταδίκασαν ως παράνομες τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία, την Βολιβία και την Βενεζουέλα».

diadilwtes 2

 

Η South Morning Post κάλυψε επίσης τα γεγονότα, με τον τίτλο στην ιστοσελίδα της να γράφει: «Στρατεύματα κλήθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για εκκένωση της εισβολής των υποστηρικτών του Τραμπ – Ένας νεκρός». Η Morning Post αναφερόταν σε έναν από τους διαδηλωτές που πυροβολήθηκαν μέσα στο Καπιτώλιο, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει αργότερα πως η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο.

diadilwtes 3

Η Βενεζουέλα τρολάρει την Ουάσινγκτον
Το σοσιαλιστικό καθεστώς της Βενεζουέλας τρόλαρε την Ουάσινγκτον χθες, εκφράζοντας την λύπη του για τον όχλο υποστηρικτών του Τραμπ που εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτώλιου και ελπίζει πως «ο αμερικανικός λαός μπορεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο προς τη σταθερότητα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χορχέ Αρεάτζα έδωσε στην δημοσιότητα αργότερα μία δήλωση λέγοντας ότι η Βενεζουέλα εκφράζει την ανησυχία της για τις πράξεις βίας που συμβαίνουν στην πόλη της Ουάσινγκτον» ανέφερε. Πρόσθεσε πως η χώρα «καταδικάζει την πολιτική πόλωση και φιλοδοξεί πως ο αμερικανικός λαός θα ανοίξει ένα νέο δρόμο προς την σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι το σοσιαλιστικό καθεστώς της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Νικολά Μαδούρο, διαφωνεί με τον Ντόναλντ Τραμπ και την διοίκησή του κατά την διάρκεια της θητείας του Αμερικανού προέδρου, καθώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για να ανέβει στην εξουσία ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

«Η Βενεζουέλα καταδικάζει την πολιτική πόλωση και την κλιμάκωση της βίας που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αντικατοπτρίζουν την βαθιά κρίση μέσα από την οποία διέρχονται τα πολιτικά και κοινωνικά συστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες» ανέφερε η πλήρης δήλωση. «Με αυτό το λυπηρό επεισόδιο, τα κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών πάσχουν από το ίδιο που δημιούργησαν άλλες χώρες με τις πολιτικές επιθετικότητάς τους».

«Ανησυχίες» εκφράζει η Τουρκία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε επίσης την εισβολή στο Καπιτώλιο, ζητώντας ηρεμία και κάνοντας έκκληση για κοινή λογική για την επίλυση της «πολιτικής κρίσης» στις ΗΠΑ. Χαρακτήρισε επίσης, τα γεγονότα «ανησυχητικά» λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν αυτή την εγχώρια κρίση ήμερα» με τους Τούρκους πολίτες στις ΗΠΑ να καλούνται να μείνουν μακριά από πολυσύχναστα μέρη όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις.

https://twitter.com/MustafaSentop/status/1346912367486009350?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1346912367486009350%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fehthroi-ipa-hleyazoyn-eisboli-kapitolio-rosia-kina

«Παρακολουθούμε τα γεγονότα στις ΗΠΑ με ανησυχία και καλούμε τα μέρη να ηρεμήσουν. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται πάντα εντός του νόμου και της δημοκρατίας» ανέφερε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ στο Twitter. «Ως Τουρκία, είμαστε πάντα υπέρ του νόμου και της δημοκρατίας και το συνιστούμε σε όλους» πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ