ΕΕ: Άκαρπες οι συνομιλίες των «27» για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - «Μπλόκο» από την Πολωνία

ΕΕ: Άκαρπες οι συνομιλίες των «27» για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - «Μπλόκο» από την Πολωνία

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ούτε και σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, κατάφεραν να συμφωνήσουν οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νέα δέσμη κυρώσεων που σκόπευαν να επιβάλλουν στη Ρωσία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις. Οι πηγές είπαν ότι η Πολωνία ήταν αυτή που μπλόκαρε τα μέτρα, με αφορμή τις προτεινόμενες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού συνθετικού καουτσούκ στην ΕΕ.

Πολωνοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι οι εξαιρέσεις ήταν τόσο ευρείες που θα καθιστούσαν αναποτελεσματικό το εμπάργκο. Άλλες πηγές είπαν ότι οι εξαιρέσεις προτάθηκαν για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα της Ιταλίας, που στηρίχθηκε και από τη Γερμανία.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών-μελών θα συναντηθούν πάλι αύριο το πρωί για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ