Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο Κιέβου: Δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές για την ουκρανική πρωτεύουσα - Απαγόρευση κυκλοφορίας για 35 ώρες

Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο Κιέβου: Δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές για την ουκρανική πρωτεύουσα - Απαγόρευση κυκλοφορίας για 35 ώρες

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο.


Ένα δραματικό μήνυμα, με το οποίο επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 35 ωρών από σήμερα το βράδυ (20:00 τοπική ώρα) μέχρι το πρωί της Πέμπτης (07:00), μετά και τους σημερινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς της ουκρανικής πρωτεύουσας από τις ρωσικές δυνάμεις, έστειλε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

«Απαγορεύεται η μετακίνηση στην πόλη χωρίς ειδική άδεια, με εξαίρεση τη μετάβαση στα καταφύγια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλίτσκο.

«Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά της Ουκρανίας και θα την υπερασπιστούμε. Δεν θα παραδώσουμε το Κίεβο, το οποίο είναι σήμερα το σύμβολο και η προωθημένη επιχειρησιακή βάση της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ευρώπης», ανέφερε στη συνέχεια ο ίδιος.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή. Για τον λόγο αυτό ζητώ από όλους τους κατοίκους του Κιέβου να προετοιμαστούν για να μείνουν στο σπίτι τους για δύο ημέρες, ή αν ηχήσουν οι σειρήνες να μεταβούν στα καταφύγια», σημείωσε επιπρόσθετα.

Το Κίεβο βομβαρδίστηκε σφοδρά σήμερα το πρωί.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν κατοικημένες περιοχές στις συνοικίες Svyatoshynskyi και Podilskyi, με αποτέλεσμα ένα 15ώροφο κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ βομβαρδίστηκε και σημείο κοντά στο σταθμό του μετρό Lukyanivska.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροοφίες 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο.

Χαρακτηριστικό για το τι συνέβη το πρωί στο Κίεβο το ρεπορτάζ του Sky News: «Ξυπνήσαμε στις 5 το πρωί από κάτι που ακούστηκε σαν τρεις μεγάλες εκρήξεις. Στη συνέχεια, ακούστηκαν περισσότερες γύρω στις 7 το πρωί. Αποδείχθηκε ότι αρκετές κατοικημένες περιοχές είχαν χτυπηθεί ξανά.

Στη βόρεια περιοχή του Podil, μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Κιέβου, περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο, είδαμε μια μεγάλη πολυκατοικία με έναν μικρό κρατήρα στο πίσω μέρος. Το μπροστινό μέρος είχε γλιτώσει τις περισσότερες ζημιές, αλλά στο πίσω μέρος, τα περισσότερα παράθυρα είχαν σπάσει αποκαλύπτοντας το διαλυμένο εσωτερικό των διαμερισμάτων.

Οι κάτοικοι ήδη καθάριζαν».

«Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Στην αρχή φοβήθηκα. Τώρα είμαι θυμωμένος», λέει ένας από τους κατοίκους της περιοχής.

«Αυτό είναι τρομοκρατία. Δεν είναι ένας στρατός που επιτίθεται σε έναν άλλο. Είναι ένας στρατός που επιτίθεται σε πολίτες, οπότε αυτό είναι τρομοκρατία», είπε κάποιος άλλος από τους κατοίκους.

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν τα χαράματα στο Σβιατοτσίν και στο Ποντίλ, κατοικημένες περιοχές του Κιέβου, ενώ σφοδρές μάχες διεξάγονται εδώ και αρκετές ημέρες στα βορειοδυτικά προάστια, στις πόλεις Ιρπίν, Χοστομέλ και Μπούτσα. «Πολλοί δρόμοι έχουν γίνει ένας χυλός από ατσάλι και μπετόν. Οι άνθρωποι κρύβονται σε κελάρια επί εβδομάδες», είπε ο επικεφαλής της περιφέρειας, Ολέξι Κουλέμπα.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ, που επικαλείται το AP, τα ρωσικά στρατεύματα απέχουν περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν απεσταλμένοι δυτικών ΜΜΕ, το Κιέβο είναι ακόμα ανοιχτό προς τα νότια (…) οι νότιοι δρόμοι είναι βατοί, επιτρέποντας στους κατοίκους του να φύγουν και να τροφοδοτηθεί η πρωτεύουσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ