Συναγερμός στο Βέλγιο: Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών

Συναγερμός στο Βέλγιο: Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών

Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τετάρτης, ενώ κόσμος έτρεχε να κρυφτεί σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί στη Λεωφόρο Toison d'Or στις Βρυξέλλες και ότι η αστυνομία κάνει λόγο για τρεις τραυματίες. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:30, τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας).

Χάος στην «Ερμού των Βρυξελλών» -Πυροβολισμοί σε κεντρικό δρόμο, εμπλέκονται συμμορίες

Πρόκειται για λεωφόρο που οι Έλληνες που ζουν στο Βέλγιο χαρακτηρίζουν «Ερμού» των Βρυξελλών, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Το RTL Info επικοινώνησε με τον Χρήστο Δουλκερίδη, δήμαρχο του Ισέλ, ο οποίος «βρίσκεται καθ' οδόν προς το σημείο, αλλά δεν μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν».

Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, σύμφωνα με τη Le Soir, επικρατέστερο σενάριο θεωρείται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από συμμορίες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής των Βρυξελλών, τα τραύματα των θυμάτων είναι «ελαφρά», ενώ η κατάσταση ήταν «αρκετά χαοτική».

Πανικός σε πολυσύχναστο δρόμο των Βρυξελλών -Έπεσαν πυροβολισμοί, έτρεχε να κρυφτεί ο κόσμος

Καθώς ο πολυσύχναστος δρόμος και η γύρω περιοχή στεγάζουν πολλά καταστήματα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό έγινε αντιληπτό από εκατοντάδες εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο, μεταξύ των οποίων η Apple και η Intrasoft. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, οι εργαζόμενοι έτρεξαν πανικόβλητοι για να βρουν καταφύγιο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ότι, όταν έφτασαν οι Αρχές στο σημείο, ο δράστης δεν βρισκόταν πλέον εκεί. Έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας, ενώ έχουν σπεύσει ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα κοντά στο Apple Store που βρίσκεται στη λεωφόρο de la Toison d'Or.

Το La Libre αναφέρει ότι την πληροφορία επιβεβαίωσε ο δήμος του Σεν-Ζιλ. Στο sudinfo.be αναφέρεται ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και όχι τρομοκρατική επίθεση. Ένας από τους τρεις τραυματίες, κατά τις πληροφορίες αυτές, χτυπήθηκε στο πόδι.

Ο πρόεδρος της ένωσης εμπόρων γκαλερί Toison d'Or ανέφερε επίσης ότι περίπου 20 άτομα κατέφυγαν στην γκαλερί, συμπεριλαμβανομένης μιας τραυματισμένης γυναίκας, την οποία φρόντισαν γρήγορα οι διασώστες και η αστυνομία. Ακολούθησε πανικός και η γκαλερί έκλεισε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ