Βίντεο-σοκ: Αστυνομικός εξουδετέρωσε ληστή που χρησιμοποιούσε ομήρους σαν ασπίδα -Απίστευτα πλάνα

Βίντεο-σοκ: Αστυνομικός εξουδετέρωσε ληστή που χρησιμοποιούσε ομήρους σαν ασπίδα -Απίστευτα πλάνα

Μια συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε κάμερα στις ΗΠΑ, από την επιχείρηση εξουδετέρωσης ενός ληστή τράπεζας, από την αστυνομία.

Το υλικό που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την αστυνομία της Φλόριντα δείχνει την απίστευτη στιγμή που ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε έναν ληστή τράπεζας, με τη σφαίρα να περνάει μέσα από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή και ανάμεσα σε δύο ομήρους, προτού χτυπήσει θανάσιμα τον ύποπτο.

Η σκηνή εκτυλίχθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, όταν ένας 36χρονος άνδρας επιχείρησε να ληστέψει την τράπεζα Fort Myers Bank of America και πήρε δύο άτομα ως ομήρους μέσα σε ένα γραφείο της τράπεζας, όταν η αστυνομία τον πλησίασε.

Ο ύποπτος είχε πει στους αστυνομικούς ότι είχε πάνω του μια βόμβα και έσκυψε πίσω από τους ομήρους -χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινη ασπίδα- καθώς ένας διαπραγματευτής προσπαθούσε να τον πείσει να παραδοθεί.

Η στιγμή που ο αστυνομικός εξουδετερώνει τον ληστή

Όμως ο ληστής ξαφνικά έριξε μια από τις ομήρους σε κεφαλοκλείδωμα και της έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναλάβουν δράση. Πλάνα από τη σκηνή που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Lee έδειξαν αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να παίρνουν θέση έξω από τις πόρτες της τράπεζας, ενώ ένας ελεύθερος σκοπευτής σταθεροποιούσε το όπλο του του στον ώμο ενός συναδέλφου του, για να πετύχει την θανάσιμη βολή

Ο ελεύθερος σκοπευτής σημάδεψε τον ύποπτο, το κεφάλι του οποίου μόλις και μετά βίας φαινόταν πάνω από την οθόνη ενός υπολογιστή στην άλλη άκρη του δωματίου.

«Συνέχισε να μου μιλάς, συνέχισε να μου μιλάς, θέλω να ξέρω τι περνάει από το μυαλό σου αυτή τη στιγμή», είπε ο διαπραγματευτής.

Στιγμές αργότερα, ο ελεύθερος σκοπευτής πάτησε τη σκανδάλη και ακούστηκε ένας πυροβολισμός.

Στο εσωτερικό του γραφείου της τράπεζας, η σφαίρα διαπέρασε την οθόνη του υπολογιστή, αφήνοντας μια τρύπα, και στη συνέχεια χτύπησε τον ληστή, ο οποίος ήταν σκυμμένος πίσω από τους δύο ομήρους.

Το βίντεο δείχνει τον ύποπτο να σωριάζεται στο πάτωμα, ενώ οι όμηροι διασκορπίζονται για να καλυφθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η σφαίρα διαπέρασε τον υπολογιστή και κατέληξε στον δράστη

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο γραφείο και πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καθώς έλεγξαν ότι ο ύποπτος ήταν ακινητοποιημένος και οι όμηροι ασφαλείς, μετέδωσε η New York Post.

«Τέτοιες θέσεις βολής εκπαιδεύονται τακτικά από τους ελεύθερους σκοπευτές για κρίσιμα περιστατικά όπως αυτά», εξήγησε ο υπαστυνόμος Todd Olmer από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Lee County παράλληλα με το βίντεο, περιγράφοντας την βολή με τον ώμο.

«Λόγω της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου, ο ελεύθερος σκοπευτής έκανε μια προγραμματισμένη και σκόπιμη βολή μέσω μιας οθόνης υπολογιστή, χτυπώντας τον ύποπτο στο κέντρο του μετώπου, σκοτώνοντάς τον ακαριαία», είπε.

«Το να πυροβολείς μέσα από τα εμπόδια είναι μια συστηματικά εξασκημένη δεξιότητα των ελεύθερων σκοπευτών της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων του γραφείου του σερίφη της κομητείας Lee», σημείωσε ο Olmer.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ