Χαμός σε πτήση προς Νέα Υόρκη: Αρνήθηκε να βάλει μάσκα, επιτέθηκε στο πλήρωμα και έδειξε τα... οπίσθιά του στους επιβάτες!

Χαμός σε πτήση προς Νέα Υόρκη: Αρνήθηκε να βάλει μάσκα, επιτέθηκε στο πλήρωμα και έδειξε τα... οπίσθιά του στους επιβάτες!

Κατηγορίες για «επίθεση» και «εκφοβισμό» απαγγέλθηκαν εναντίον ενός Ιρλανδού που αρνούταν να φορέσει τη μάσκα του στη διάρκεια πτήσης από το Δουβλίνο στη Νέα Υόρκη και πλέον κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έως και 20 χρόνια κάθειρξη, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο Σέιν ΜακΊνερνι, 29 ετών, εμφανίστηκε στις 14 Ιανουαρίου ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή «σκοπίμως επιτέθηκε και εκφόβισε μέλος του πληρώματος καμπίνας στη διάρκεια της πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Delta από το Δουβλίνο στο αεροδρόμιο JFK» της Νέας Υόρκης στις 7 Ιανουαρίου.

Η αμερικανική δικαιοσύνη τον κατηγορεί ότι «αρνήθηκε συστηματικά να φορέσει μάσκα», ότι «πέταξε το κουτάκι ενός ποτού το οποίο χτύπησε στο κεφάλι έναν επιβάτη» και ότι «κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και έδειξε τους γλουτούς του σε ένα μέλος του πληρώματος και τους επιβάτες».

«Αν κριθεί ένοχος, ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να καταδικαστεί έως σε 20 χρόνια κάθειρξη», εξήγησε εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μπρούκλιν.

Ο Ιρλανδός, που ήθελε να μεταβεί στη Φλόριντα για να εργαστεί ως προπονητής ποδοσφαίρου, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 20.000 δολαρίων.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2021 ότι υιοθετεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στους επιβάτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα, την ώρα που τα πληρώματα καμπίνας των αεροπορικών εταιρειών είναι αντιμέτωπα με πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών βίας, σωματικής ή λεκτικής, από επιβάτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον κανονισμό αυτό.

Την Πέμπτη ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Μαϊάμι- Λονδίνο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αφού μία επιβάτης αρνούνταν να φορέσει τη μάσκα της.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS