Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Θρασύς και απρεπής ο Δένδιας, ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Θρασύς και απρεπής ο Δένδιας, ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του

Απτόητος συνεχίζει της προκλήσεις ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ώρες μετά τη γεμάτη προκλήσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο ομιλία του στα Κατεχόμενα για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Επιστρέφοντας στην Τουρκία και μιλώντας σε δημοσιογράφους, συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο, ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Έλληνα υπουργό στη θέση του.

Παράλληλα, ζήτησε να αποφεύγονται κινήσεις που μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην Κύπρο, λέγοντας με νόημα: «η συνενοχή σε σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα διστάσει να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις ή άλλες θαλάσσιες δομές στη "Βόρεια Κύπρο", αν αυτό αποδειχθεί «απαραίτητο». «Έχουμε και εμείς θάλασσα», πρόσθεσε.

"H συνενοχή στις σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους, ούτε την Ελλάδα"

«Εάν χρειαστεί η Τουρκία θα κατασκευάσει ναυτικές βάσεις και θαλάσσιες υποδομές στη Βόρεια Κύπρο», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα Κατεχόμενα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως «η συνενοχή στις σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους, ούτε την Ελλάδα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ