Αποσύρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στη M. Βρετανία - Φαβορί πλέον ο Ρίσι Σούνακ

Αποσύρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στη M. Βρετανία - Φαβορί πλέον ο Ρίσι Σούνακ

Η εξέλιξη αυτή καθιστά σχεδόν βέβαιη την εκλογή του Ρίσι Σούνακ 

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Τζόνσον ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι έχει την υποστήριξη των βουλευτών που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «αυτό απλά δεν θα ήταν το σωστό», καθώς «δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός στην δήλωσή του επεσήμανε ότι είχε έξασφαλίσει την υποστήριξη των 100 βουλευτών που απαιτεί το καταστατικό για να χρηστεί υποψήφιος και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του να μην κατέβει στην κούρσα έγινε για λόγους που σχετίζονται με την ενότητα του κόμματος.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά σχεδόν βέβαιη την εκλογή του Ρίσι Σούνακ ο οποίος έχει τη σαφή στήριξη των βουλευτών του συντηρητικού κόμματος.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι τις 20.00 μ.μ.  είχαν γνωστοποιήσει τι θα ψηφίσουν 227 από τους 357 βουλευτές των Συντηρητικών.

Από αυτούς, 146 βουλευτές είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Ρίσι Σούνακ, 57 στον Μπόρις Τζόνσον και μόλις 24 στην Πένι Μόρντοντ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ