Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Πεντάγωνο στη Γερμανία στήνει κέντρο ελέγχου για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Πεντάγωνο στη Γερμανία στήνει κέντρο ελέγχου για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

Το Πεντάγωνο δημιούργησε το συγκεκριμένο κέντρο για τον συντονισμό των αποστολών και τον «εξορθολογισμό της παράδοσης» της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.


Κέντρο ελέγχου, στο οποίο θα γίνεται η διαχείριση και αποστολή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, στήνει το Πεντάγωνο στη Γερμανία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.

Ο αξιωματούχος, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, επισήμανε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δημιούργησε το Κέντρο Ελέγχου EUCOM για την Ουκρανία στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, στην πόλη της Στουτγάρδης, προκειμένου να «εξορθολογίσει την παράδοση» της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Ειδικότερα, το Πεντάγωνο δημιούργησε το συγκεκριμένο κέντρο για τον συντονισμό των αποστολών και τον «εξορθολογισμό της παράδοσης» της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, που θα προέρχεται τόσο από τις αμερικανικές όσο και από τις συμμαχικές δυνάμεις, ενώ θα διοικείται από Αμερικανό στρατηγό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο συνεργάζεται στενά με το διεθνές κέντρο συντονισμού «δωρητών», το οποίο διοικείται από έναν Βρετανό στρατηγό, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ