Αλέν Ντελόν: Η μυθιστορηματική καριέρα του «ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου» – Η ταραχώδης ζωή και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Αλέν Ντελόν: Η μυθιστορηματική καριέρα του «ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου» – Η ταραχώδης ζωή και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών πάγωσε τους εκατομμύρια θαυμαστές του μεγάλου σταρ του γαλλικού κινηματογράφου.

Την είδηση έκανε σήμερα (18/8) γνωστή η οικογένειά του, μέσω ενός λιτού δελτίου Τύπου. Σε αυτό αναφέρεται ότι: «Ο Alain Fabien, η Anouchka, ο Anthony και (ο σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους».

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Αλέν Ντελόν γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1935 σε ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν εύκολα, καθώς σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών οι βιολογικοί γονείς του χωρίζουν και εκείνος πηγαίνει να ζήσει με ανάδοχους γονείς.

Μετά τον θάνατο των αναδόχων γονέων του ο Ντελόν γυρίζει στη φροντίδα των βιολογικών του γονέων, όμως ξανά ο ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες.

Στα φοιτητικά του χρόνια ο σταρ του γαλλικού κινηματογράφου φαίνεται ότι ήταν ένα απείθαρχο παιδί, ενώ είχε αποβληθεί από πολλά σχολεία λόγω της συμπεριφοράς του.

Η είσοδος στην υποκριτική

Σε ηλικία 17 ετών κατατάσσεται στο Γαλλικό Ναυτικό, στο οποίο παρέμεινε έως το 1956. Τελειώνοντας την θητεία του ο Ντελόν γυρνάει στη Γαλλία, όπου και ασχολείται με διάφορες δουλειές.

Κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων έρχεται σε επαφή με την ηθοποιό Μπριζίτ Ομπέρ και σε ένα καρμικό ταξίδι, θα έλεγε κανείς, που πραγματοποίησαν στο Φεστιβάλ Καννών, γνωρίζει τον ανιχνευτή ταλέντων, τον Αμερικανό παραγωγό Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ.

Ο Ντελόν περνάει από οντισιόν και ο Αμερικανός παραγωγός του προσφέρει συμβόλαιο με την προϋπόθεση ότι θα μάθει αγγλικά. Όμως, η ζωή του ηθοποιού για ακόμη μια φορά ανατρέπεται, όταν γνωρίζει στο Παρίσι τον Γάλλο σκηνοθέτη Υβ Αλεγκρέ.

Τα σχέδια του Αλέν Ντελόν ανατρέπονται και το 1957 εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, στην ταινία “Quand la femme s’en mêle”.

Η χρυσή πορεία στον κινηματογράφο

Τα επόμενα δύο χρόνια ο ηθοποιός συνεχίζει να παίζει σε γαλλικές ταινίες και είχε ήδη γίνει γνωστός στο κοινό της Γαλλίας. Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του έρχεται το 1959 όταν και πρωταγωνιστεί στην ταινία “Faibles femmes”. Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία του Ντελόν που θα προβληθεί στην Αμερική και θα το οδηγήσει προς την διεθνή αναγνώριση και την επιτυχία.

Στη συνέχεια της επαγγελματικής του ζωής ο «Ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου» θα γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία. Θα πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες, μεταξύ αυτών: “Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του”, “Γυμνοί στον ήλιο”, “Η έκλειψη”, “Ο Γατόπαρδος”, “Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο”, “Μονομαχία στον κόκκινο ήλιο”, “Ο κύριος Κλάιν”, “Τρεις άντρες στο στόχαστρο”, “Η επιστροφή του Καζανόβα”, “Ανάμεσα σε δυο μπαμπάδες” και ο “Εφιάλτης”.

Συνολικά έπαιξε σε περισσότερες από 90 ταινίες στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, ενώ από την δεκαετία του 90′ και ύστερα οι εμφανίσεις του σε ταινίες έγιναν πιο σπάνιες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 1985 κέρδισε το “Βραβείο Σεζάρ” Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Η ιστορία μας”.

Επίσης, το 1991, έλαβε το παράσημο της “Λεγεώνας της Τιμής” της Γαλλίας, ενώ στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, του απονεμήθηκε η τιμητική “Χρυσή Άρκτος”.

Ακόμα, η προσφορά του Ντελόν στην έβδομη τέχνη οδήγησε στο να λάβει το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, τον τιμητικό “Χρυσό Φοίνικα”.

Ο… καταδικασμένος έρωτας και τα παιδιά

Μπορεί επαγγελματικά ο Αλέν Ντελόν να γνώρισε την δόξα, όμως η προσωπική του ζωή ήταν ταραχώδης και πολλές φορές επισκίασε την επαγγελματική του επιτυχία.

Με την ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ γνωρίστηκαν το 1958, όταν και συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία “Χριστίνα”. Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα για περίπου 5 χρόνια (1959-1964), με τους θαυμαστές του κινηματογράφου να μαγεύονται με την ιστορία τους.

Οι δυο τους θα παραμείνουν καλοί φίλοι, ενώ ο άδοξος χωρισμός τους φαίνεται πως στοίχησε στον ηθοποιό, ο οποίος δεκαετίες αργότερα θα μιλούσε για την αγάπη που της είχε.

Στη διάρκεια της πολυτάραχης προσωπικής του ζωής, ο Ντελόν είχε συνάψει σχέσεις οι οποίες κέντρισαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ηθοποιός απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Άντονι Ντελόν, τον Κριστιάν Ααρόν Μπουλόν, την Ανούσκα Ντελόν και τον Αλέν Φαμπιάν Ντελόν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ