Υπόθεση κατασκοπείας: Στην ανακρίτρια Ρόδου σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι -Κρατούνται σε διαφορετικά σημεία

Υπόθεση κατασκοπείας: Στην ανακρίτρια Ρόδου σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι -Κρατούνται σε διαφορετικά σημεία

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν θα περάσουν σήμερα ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου για την υπόθεση κατασκοπείας.

Τους δύο Έλληνες μουσουλμάνους βαραίνουν τρεις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου: υποστήριξη της πολεμικής δύναμης του εχθρού, παραβίαση μυστικών της πολιτείας και κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 52χρονος που βρίσκεται από την Κυριακή στη Ρόδου μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ενώ ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου κρατείται σε διαφορετικό κτίριο του νησιού. 

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή εν μέσω αλληλοκατηγοριών και με τον μάγειρα να αλλάζει στάση αρνούμενος όλες τις κατηγορίες.

Ο 35χρονος υπάλληλος του προξενείου, που αναμένεται να οδηγηθεί πρώτος σήμερα το πρωί στον ανακριτή στο απολογητικό του υπόμνημα υποστηρίζει ότι «για κορωνοϊό συζητούσαμε στις συναντήσεις μας» συγκατηγορούμενό του.

Από την πλευρά του 52χρονος αρνείται τώρα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση ενώ αρχικά ενώπιον των αστυνομικών όπου έδωσε κατάθεση φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ότι δηλαδή φωτογράφιζε, και συγκέντρωνε πληροφορίες που αφορούσαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία, στρατιωτικούς αλλά και επισκέψεις επισήμων στο Καστελλόριζο, τις οποίες στη συνέχεια έδινε στον 35χρονο υπάλληλο της προξενικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την «έφοδο» που πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικές αρχές στις 11 Δεκεμβρίου 2020 στους χώρους διαμονής των δύο εμπλεκομένων κατασχέθηκαν 8 υπολογιστές, τα 6 USB και τα 4 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να γίνει ανάκτηση των δεδομένων τους.

Ο δικηγόρος του μάγειρα ισχυρίζεται ότι καμία φωτογραφία, ύποπτη επικοινωνία ή άλλο επιβαρυντικό στοιχείο, δεν υπάρχει στο υλικό που φαίνεται να έχει ανασύρει από τα κινητά και τους υπολογιστές του 35χρονου η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, αρμόδιες αστυνομικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ερευνά στα ψηφιακά πειστήρια.

«Υπήρξε μια κοινωνική επαφή με τον 35χρονο. Τη μία και μοναδική φορά που ζητήθηκαν από τον πελάτη μου κάποια στοιχεία για πολεμικά πλοία στο Καστελόριζο, σταμάτησε κατευθείαν οποιαδήποτε σχέση μαζί του και διέγραψε το κινητό του τηλέφωνο», δήλωσε συγκεκριμένα στον Ελεύθερο Τύπο ο Στέλιος Αλεξανδρής, δικηγόρος του μάγειρα, αμφισβητώντας ότι στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών υπάρχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον πελάτη του.

Οι αρχές ερευνούν για στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν νέα δεδομένα για τη δράση των εμπλεκομένων αλλά και αν πρόκειται για ένα ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας ή στρατολόγησης πληροφοριοδοτών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS