Βόλος: Στο Αυτόφωρο σήμερα ο 31χρονος «serial killer» αδέσποτων ζώων – «Προβληματική η συνεννόησή μας» λέει ο δικηγόρος του

Βόλος: Στο Αυτόφωρο σήμερα ο 31χρονος «serial killer» αδέσποτων ζώων – «Προβληματική η συνεννόησή μας» λέει ο δικηγόρος του

Για τη θανάτωση έξι ζώων, μεταξύ των οποίων η γάτα την περασμένη Δευτέρα και ο σκύλος στις 25 Σεπτεμβρίου κατηγορείται ένας 31χρονος στον Βόλο, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Σήμερα Παρασκευή ο 31χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας (η κατοχή ναρκωτικών είναι μη αυτόφωρο αδίκημα), ενώ για τις κακουργηματικές πράξεις ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και θα περάσει την πόρτα του ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Ο άνδρας, συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του, στο κέντρο του Βόλου, όπου μένει με τον πατέρα του, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δύο μαχαίρια (ένας σουγιάς και ένα κρητικό μαχαίρι), μικροποσότητα χασίς και τα ρούχα που φορούσε όταν τραυμάτισε θανάσιμα τη γάτα και έχει καταγράψει βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, magnesianews.gr, παραδέχτηκε ότι είναι ο δράστης που σκότωσε τη γάτα, το βράδυ της Δευτέρας, στην οδό Αγ. Νικολάου – Δημητριάδος και τον σκύλο στις 25 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν παραδέχεται τις άλλες θανατώσεις ζώων.

Ωστόσο, μετά την κινητοποίηση των ζωόφιλων και ενώ η Αστυνομία είχε καταγγελίες μόνο για τον σκύλο και τη γάτα, προχθές καταγγέλθηκαν άλλες 4 θανατώσεις ζώων και 3 τραυματισμοί, πράξεις που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Ο 31χρονος είναι άεργος και έχει απασχολήσει στην Αστυνομία και στο παρελθόν για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το βράδυ της Δευτέρας, φορώντας κουκούλα, πλησίασε από πίσω το ανυποψίαστο ζώο, που ίσως την ώρα εκείνη κοιμόταν και κρατώντας σουγιά ή μικρό μαχαίρι, του κατάφερε μια μαχαιριά στη ράχη, λίγο πριν από την ουρά.

Η άτυχη γάτα έτρεξε ενστικτωδώς στην άλλη πλευρά του δρόμου στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, έπεσε και ξεψύχησε, ενώ ο δράστης, της αποτρόπαιης πράξης εξαφανίστηκε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι μετά από μεθοδική και συνδυαστική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, βραδινές ώρες της 30-09-2024 στον Βόλο, θανάτωσε 1 γάτα, ενώ επιπλέον, θανάτωσε 1 σκύλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μεταμεσονύχτιες ώρες της 25-09-2024 σε σημείο της πόλης. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 €.

Δικηγόρος 31χρονου: «Προβληματική η συνεννόησή μας»

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες ο 31χρονος, που θανάτωσε έξι ζώα και τραυμάτισε άλλα τρία, του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από όπου ζήτησε προθεσμία.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 31χρονου Νίκος Μόσχος αρχικά εξέφρασε τη λύπη της οικογένειας για τις πράξεις του, τον αποτροπιασμό που προκάλεσε και τα δικαιολογημένα συναισθήματα σε πολλούς πολίτες.

Όταν ο συνήγορος ρωτήθηκε εάν ο πελάτης του έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πράξει και πόσο βαριές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο δικηγόρος σχολίασε ότι ακόμη και η συνεννόησή τους είναι προβληματική.

Ειδικότερα ο κ. Μόσχος συνήγορος υπεράσπισης είπε χαρακτηριστικά «Εκ μέρους οικογένειας και πελάτη μου εκφράζουμε τη λύπη μας για όλες αυτές τις πράξεις και τον αποτροπιασμό που προκάλεσε και τα δικαιολογημένα συναισθήματα σε πολλούς συμπολίτες.

Ο εντολέας μου έχει ένα βαρύ ιστορικό ψυχιατρικό. Έχει πάρει απαλλαγή από τον στρατό λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων. Στο παρελθόν οι ίδιοι οι γονείς του είχαν ζητήσει την ακούσια νοσηλεία του και την είχαν πετύχει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος. Ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή για πάρα πολύ καιρό. Το χρονικό διάστημα για τις πράξεις που κατηγορείται δεν έπαιρνε κάποια αγωγή.

Τώρα λάβαμε γνώση της δικογραφίας. Για τις πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα σήμερα θα περάσει με τη διαδικασία του αυτοφώρου από το μονομελές πλημμελειοδικείο για οπλοφορία και την κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Για τις κακουργηματικές πράξεις πήραμε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη το πρωί».

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος κατηγορείται μεταξύ άλλων για κακουργηματική θανάτωση ζώου κατ’ εξακολούθηση.

Φωτογραφιζόταν αγκαλιά με σκύλο

Ήρεμος, φιλικός και λάτρης των ζώων παρουσιαζόταν στους φίλους του ο φερόμενος δράστης και μάλιστα είχε δημοσιεύσει στο facebook φωτογραφία αγκαλιά με έναν σκύλο που τον κοιτάζει με τρυφερό βλέμμα, με τους οικείους του να αναρωτιούνται για τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Φίλη του 31χρονου δήλωσε: «Πέφτω απ’ τα σύννεφα τώρα σοβαρά χωρίς αστεία. Δεν ξέρω κατά πόσο ο … ήταν ικανός να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι ένας πολύ low profile άνθρωπος, πολύ καλός άνθρωπος και νομίζω ότι θα τον έχει στιγματίσει και αρνητικά κάτι τέτοιο αν όντως έχει συμβεί».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ