Σε έξαρση η πανδημία στη χώρα - Γιατί έχουμε επαναμολύνσεις με την Όμικρον

Σε έξαρση η πανδημία στη χώρα - Γιατί έχουμε επαναμολύνσεις με την Όμικρον

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε σχέση με την έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον του κοροναϊού αλλά και τα εμβόλια. 

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε  πως η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2. 

Παράλληλα, εξήγησε πως για τέσσερις έως έξι μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει. 

«Προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει τρεις δόσεις»

 Σε σχέση με τα τελευταία δεδομένα στην Ελλάδα και την αύξηση των κρουσμάτων, τόνισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς τη Δευτέρα κατεγράφησαν πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κοροναϊό σε ένα συνάχι», τόνισε εξηγώντας ότι αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή». 

Σε σχέση με το εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την τέταρτη δόση. 

Τέλος, ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ θα αρχίσει να δίνει και τα ποσοστά ασθενών που έχουν κάνει 2 ή 3 δόσεις. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ