ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Οσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, δεν χρειάζεται να κάνουν self test

Η πιθανότητα για κάποιον που έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις να είναι θετικός στον κορωνοϊό, είναι μικρότερη από 1%, σημειώνει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε ότι με αυτό το δεδομένο, όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις δεν χρειάζεται να κάνουν τα τεστ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε αναφορά σε δύο μελέτες που έχουν διενεργηθεί σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία, στις οποίες εντοπίστηκε ότι το ποσοστό εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη μελέτη.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρος Τσαπέλος, τόνισε ότι τα ΑΜΚΑ των εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα για τα self tests.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στην χορήγηση των self test στα άτομα ηλικίας έως 67 ετών, δεδομένου ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τι αγνοεί ο Χουλούσι Ακάρ

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS